Losser Digitaal
Image default
Kunst

Kunst kiezen

Ben jij op zoek naar kunst voor in jouw nieuwe huis of ben jij met jouw team toe aan een frisse omgeving op kantoor? Dat kan erg lastig zijn. De juiste kunst vinden blijft… Een kunst. Er zijn zoveel soorten kunst denk aan:

–          Abstracte kunst

–          Bekende kunst

–          Panorama’s

–          Portretten

–          Reliëf schilderijen

–          Moderne kunst

En zo zijn er nog veel meer soorten kunst die jij kan uitkiezen. Maar welke kies je? Deze 4 dingen kun je in acht nemen voor je een keuze maakt.

 

Ben jij/ zijn jullie fan van een bepaalde artiest?

Verdiep je voor je kiest eens in de verschillende artiesten die er allemaal zijn. Elke artiest is anders en heeft een eigen stijl. Een aantal die ik je zeker eens zou willen aanraden zijn:

–          Olivier Guy

–          Ronald Chapeau

–          Jacqueline Schäfer

Ze hebben alle drie een verschillende stijl en feel bij hun kunstwerken.

 

Kies een stijl/ stroming

Zoals ik eerder al even benoemde zijn er verschillende stijlen en stromingen waaruit je kunt kiezen in de kunst. Spit Google eens door voor impressies van de verschillende stijlen. Je hebt bijvoorbeeld Impressionisme de door veel gezien als voorloper van de moderne kunst. Misschien is surrealisme meer iets voor jullie/ jou. Dit zijn veelal vertekende schilderijen of stukken kunst die alle daagse objecten neerzetten op een surrealistische manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veel bekende klokken van Salvador Dali, waarbij de klokken een soort van smelten op de schilderijen.

Twee andere bekende stijlen zijn realisme en abstracte kunst, waar de eerste zich focust op het neerzetten van een realistisch beeld en de laatste beelden die niet op een directe vorm of object focussen.

Bepaal je budget

Zodra je weet welke kant je op wilt is het belangrijk om het budget vast te stellen. Je kunt in de kunst kiezen in vrijwel alle prijs categorieën. Er zijn schilderijen voor €100,-, maar ook voor € 10.000.

Gerelateerde artikelen

Doe je mee met het schilderen op nummer van landschappen?

Betaalbare Art print kopen? Hier bent u aan het goede adres

Kopen van de juiste kunstplanten