Losser Digitaal
Image default
Sport

Op welke positie sta jij?

Misschien klinkt de vraag ‘op welke positie sta jij?’ wel erg simpel, maar in de praktijk zien we vaak dat mensen eigenlijk niet echt een idee hebben waar in het veld zij het beste functioneren. Wanneer jij de opstelling van jouw coach of trainer te horen krijgt, doet dit elke keer weer iets met je. Waar sta jij? Waar staat je vriend of vriendin en vooral: sta jij op de plek waar jij het beste bent? Allemaal vragen waar je mee zit voorafgaand aan een wedstrijd. Het wordt om die reden ook eens tijd om jouw coach of trainer te laten weten waar jouw kwaliteiten écht tot hun recht komen. Hoe je dé positie voor jouw vindt? Heel simpel! We vertellen je er alles over in deze blog!

Een passie voor je positie

Dat je een passie hebt voor de sport is vast wel duidelijk. Je wordt wakker en denkt aan het scoren van een doelpunt of het redden van een tegendoelpunt, maar wat zegt dit over je droompositie? Eigenlijk heel veel! Wanneer jij eens op een programma als YouTube gaat kijken, zie je ongetwijfeld enorm veel highlights van de sport die jij beoefent. We raden je aan om hier eens uitgebreid naar te gaan kijken en vooral heel erg dicht bij je gevoel te blijven. Krijg je kippenvel wanneer een doelman of -vrouw een tegendoelpunt voorkomt of doet het geven van een ‘panna’ iets meer met je? Denk hier eens goed over na. Wie weet heb je jouw droompositie dan zo gevonden! 

Trainen, trainen en nog eens trainen

Wanneer jij graag op een bepaalde positie wilt staan, moet je dit je trainer of coach natuurlijk laten weten. Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat mensen wel op een bepaalde positie willen spelen, maar de coach of trainer eigenlijk niet dé kwaliteiten ziet om je ook daadwerkelijk daar op stellen. Train daarom erg veel om op een bepaalde positie terecht te komen. Dit kun je gemakkelijk doen aan de hand van zogeheten voetbalhoedjes. Alles om op jouw droompositie te staan!

 

https://www.soccerconcepts.nl/nl/

Gerelateerde artikelen

Kan je kleiduifschieten in het donker

Fit worden in Rijswijk: Ontdek de Sportschool Experience!

keepershandschoenen houden je gezond!