Losser Digitaal
Image default
Sport

Alles wat je nodig hebt om een professionele hockeyspeler te worden!

Hockey is een snelle en dynamische sport die veel vraagt van de uitrusting van spelers. Hieronder bespreken we de verschillende benodigdheden voor hockey.

 

Stick

Een stick is het belangrijkste gereedschap voor een hockeyspeler. De stick is er in verschillende maten en gewichten, dit afhankelijk van de lengte en de voorkeur van de speler. Een goede stick heeft een stevige grip en een stijve as om de kracht van de speler over te brengen op de bal. De stick heeft een bolle en een platte kant. Bij hockey mag de bal alleen geraakt worden met de platte kant van de stick.

 

Bal

De bal bij hockey is hard en glad en wordt meestal gemaakt van plastic. Een goede bal is slijtvast en goed rond, zodat hij gelijkmatig over het veld kan rollen. In officiële wedstrijden wordt vaak gebruik gemaakt van een speciale wedstrijdbal die aan de voorschriften van de internationale hockeyfederatie voldoet.

 

Schoenen

Om te zorgen voor goede grip en stabiliteit op het veld, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Hockey schoenen hebben meestal een vlakke zool en korte noppen voor extra grip op het gras.

 

Bescherming

Bij hockey is het dragen van bescherming essentieel om letsel te voorkomen. Denk hierbij aan scheenbeschermers om de schenen te beschermen, handschoenen om de handen te beschermen en een bitje om de tanden te beschermen. Daarnaast dragen keepers speciale uitrusting om zichzelf te beschermen. Bij deze uitrusting hoort een helm en speciale beenbeschermers.

 

Kleding

Ook goede kleding is een onderdeel van professionaliteit. Om één team te zijn, dragen de teams kleding in de kleuren van de club. De vrouwen dragen vaak een hockeyrokje en de mannen een broekje . Ook is het belangrijk om een goede sport-bh te dragen om de borsten te ondersteunen en te beschermen.

 

Tas

Om alle benodigdheden bij elkaar te houden, is het handig om een hockeytas te hebben. Een goede tas heeft verschillende vakken om de spullen overzichtelijk op te bergen. Daarnaast is hij groot genoeg om alles mee te kunnen nemen.

 

Trainingsbenodigdheden 

Wil je nu echt gaan voor die professionele carrière, dan is het belangrijk dat je veel traint. Hierbij heb je natuurlijk goede hockey trainingsmaterialen nodig. Denk hierbij aan een Doel, pionnen, ringladers, hordes, enz.

https://hockeypartner.nl/sportmateriaal/trainingsmaterialen

Gerelateerde artikelen

Ringgordijnen opmeten en ophangen, hoe doe je dat?

Ontdek de voordelen van EMS sporten met het SYMBIONT360 Smart Body Device

Fit worden in Rijswijk: Ontdek de Sportschool Experience!