Losser Digitaal
Image default
Sport

Ontdek de voordelen van EMS sporten met het SYMBIONT360 Smart Body Device

Ben je op zoek naar een effectieve en efficiënte manier om te sporten? Dan is EMS sport misschien iets voor jou! EMS, dat staat voor elektrische spierstimulatie, biedt verschillende voordelen in de sportschool. Ten eerste zorgt EMS voor snellere resultaten. Een training van 2 keer 20 minuten met EMS staat gelijk aan ongeveer 3 tot 4 uur sporten op de traditionele manier. Daarnaast is EMS geschikt voor verschillende soorten beweging, zoals yoga, cardio, krachttraining, fitness en revalidatie- en afvaltrajecten. EMS versterkt en stimuleert het metabolisme, waardoor je een intensievere en doelgerichtere training kunt ervaren. Het SYMBIONT concept van EMS brengt de sportervaring naar een hoger niveau door individuele en/of medisch gevalideerde programma’s aan te bieden, evenals automatische programma aanbevelingen en analyses van lichaamsfuncties. EMS stimulatie versterkt niet alleen de elektrische signalen van het lichaam, maar activeert ook diepe spierlagen die moeilijk te activeren zijn met conventionele oefeningen. Bovendien bevordert EMS de doorbloeding en versnelt het de stofwisseling. Het SYMBIONT EMS sport systeem is een product van de Duitse fabrikant Schwa-Medico, die al jaren EMS producten levert voor ziekenhuizen, specialisten en thuisgebruik. Het SYMBIONT systeem is bekroond met de innovatieprijs op de FIBO-beurs in Keulen en wordt al veel gebruikt in sportscholen en fitnesscentra in Duitsland. Bij EMS in de sportschool krijg je een effectieve en efficiënte training.

Klaar om te genieten van een effectieve en efficiënte training? Dan is EMS sport in de sportschool zeker het overwegen waard!

Wat zijn de beschikbare gegevens van het SYMBIONT Smart Body Device?

Het SYMBIONT360 Smart Body Device biedt verschillende gegevens en functionaliteiten voor een uitgebreide lichaamsanalyse en training. De beschikbare gegevens van het SYMBIONT360 Smart Body Device zijn onder andere:

  • Body Composition: dit meet het water-, spier- en vetpercentage van het lichaam.
  • Spieractiviteit: dit meet de activiteit van de spieren met behulp van EMG (elektromyografie).
  • Bewegingsanalyse: dit meet de bewegingen van het lichaam met behulp van versnellingsmeters.
  • Hartslag: dit meet de hartslag van de gebruiker.
  • Hartslagvariabiliteit: dit meet de variabiliteit van de hartslag, wat een indicatie kan geven van de fysieke fitheid en stressniveaus.

Daarnaast biedt het Symbiont360 Smart Body Device ook trainingsprogramma’s, aanbevelingen en coaching om de training te optimaliseren en persoonlijke doelen te bereiken. Het apparaat kan gebruikt worden in verschillende toepassingsgebieden, zoals gezondheids- en krachttraining, yoga, fysiotherapie en prestatiesport. Het combineert elektrische-stimulatietherapie met elektrische spierstimulatie (EMS), metingen in realtime, evaluatie en coaching om gebruikers te ondersteunen in alle aspecten van hun training, zowel binnen als buiten.

https://www.symbiont360.com/nl

Gerelateerde artikelen

Nooit zin om te gaan sporten? Probeer een Personal Trainer

Waarom kiezen voor een magnetische roeitrainer

Snel fit worden bij personal training IJsselstein