Losser Digitaal
Image default
Sport

Personal trainer worden? Begin met de opleiding fitnesstrainer A!

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, houd je van sport, beweging en fitness? Dan is een beroep als personal trainer de droombaan die past bij jouw interesses. Om dit te kunnen bewerkstelligen, kun je de opleiding Fitnesstrainer A volgen. Dit is een geschikte eerste stap. Vervolgens kun je die weg verbreden met de opleiding van Fitnesstrainer B. In dit artikel lees je hoe je dit kunt bereiken. Na het lezen van dit artikel kun je een juiste keuze maken, op weg naar jouw nieuwe loopbaan.

Fitnesstrainer A volgen

Deze opleiding laat jou kennis maken met alle aspecten van fitness. Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist, waardoor iedereen die geïnteresseerd is hieraan kan deelnemen. Een aantal voordelen aan deze opleiding zijn:

  • Je kunt de opleiding zowel klassikaal als thuis online volgen.

  • Binnen acht maanden ben jij een stap dichter bij jouw doel.

  • De opleiding is zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen.

  • Er is een uitgebreid lesprogramma dat je klaarstoomt voor het echte werk.

  • De opleiding is vanaf verschillende locaties te volgen. Op die manier is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

  • Na het afronden van de opleiding beheers je veel vaardigheden die nodig zijn om een personal trainer te kunnen worden. Je ontvangt dan ook een officieel diploma.

Je zult een combinatie van theorielessen, praktijklessen en stage moeten doorlopen. Tijdens de gehele opleiding verruim je jouw algemene kennis over het beroep en kun je dit later zelf toepassen. Je bent dan bekwaam genoeg om fitnessles te geven.

Fitnesstrainer B opleiding

De vervolgopleiding van Fitnesstrainer A is Fitnesstrainer B. Na afronding van deze opleiding kun je niet alleen fitnesslessen geven, maar mag je ook sporters en topsporters begeleiden bij hun trainingen.

Personal trainer

Heb je beide vooropleidingen goed doorstaan en ben je voor beide geslaagd, dan kun je doorstromen naar de opleiding Personal Trainer. Deze opleiding duurt ongeveer zes maanden en is ook vanuit meerdere locaties te volgen. Je leert diverse trainingsvormen beheersen, zoals balanstraining, core training en reactietraining. Deze desbetreffende trainingsvormen breng jij later over naar jouw klanten. De ultieme weg naar een langdurige, passievolle en inspirerende baan.

Ontdek jouw toekomstvisie

Kortom, als je affiniteit hebt met sport en fitness, kies dan een Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B opleiding. Deze twee opleidingen bereiden jou voor op jouw doel: Een personal trainer worden. Schroom niet en volg je passie.

 

Gerelateerde artikelen

Jouw reis naar vitaliteit: een sportschool in Breda

Jouw personal trainer in Dordrecht

Exclusieve Auto Detailing in het Hart van Amsterdam bij Ziebart Nederland