Losser Digitaal
Image default
Sport

EMS is voor vele doeleinden inzetbaar en is zeer effectief

Effectief trainen? Thuis trainen? Op een eenvoudige manier fit worden en fit blijven? Het kan allemaal wanneer je gaat trainen met elektrische impulsen, oftewel EMS. Bij EMS, of elektrische spierstimulatie, worden de spieren gestimuleerd en versterkt door middel van elektroden die in een speciaal trainingspak zijn verwerkt. De elektroden die in het pak zitten zijn middels snoeren verbonden aan een extern trainingsapparaat, het zogeheten EMS apparaat of EMS trainer. In het pak zijn 12 elektrodeparen verwerkt, zodat alle spiergroepen tegelijkertijd binnen een training aangesproken worden. Dit maakt een EMS training zo ongelofelijk effectief. Want er bestaat geen andere sport waarbij je alle spiergroepen tegelijkertijd en binnen korte tijd kunt trainen.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelaar

StimaWELL is een bedrijf dat al ruim 40 jaar meeloopt in de branche van medische elektrotherapie apparaten. Het moederbedrijf van StimaWELL, het Duitse Schwa-Medico, ontwikkeld al vele jaren de beste en meest veilige apparaten. Sinds kort is er een nieuw apparaat op de markt gekomen: het EMS apparaat voor thuisgebruik. U leest het goed. De deur uit moeten om fit te worden behoort vanaf nu tot het verleden. Via StimaWELL heb je de optie om een EMS apparaat, het trainingspak en aparte bandelektroden voor armen en benen kunt huren of kopen.

Omdat je thuis aan de slag kunt houd je tijd over. Je hebt namelijk niet meer te maken met reistijd én kunt op precies dat moment sporten dat jou het beste uitkomt, je bent niet meer afhankelijk van openingstijden van een sportschool of vereniging. Maar je bespaart om nog een andere reden zeer veel tijd. Iedere EMS training heeft namelijk maar een duur van 20 minuten. Dit is voldoende om fit en sterk te worden of om gewicht te verliezen.

Naast fit worden, fit blijven, sterke spieren krijgen en afvallen kan je EMS voor nog vele andere doeleneinden inzetten. Zo kan je met EMS je bekkenbodemspieren trainen, cellulitis verminderen, de stofwisseling verbeteren, je figuur verbeteren (ook op lastige plekken), dieper gelegen spieren versterken en heerlijk ontspannen.

Meer weten over EMS? Ontdek alles op de website van Stimawell, stimawell.com/nl.

https://www.stimawell.com/nl-nl

Gerelateerde artikelen

Krill Boilies

keepershandschoenen houden je gezond!

Kan je kleiduifschieten in het donker