Losser Digitaal
Image default
Kunst

Waarom een schilderij op canvas een musthave is in uw huis!

Een foto op canvas heeft inmiddels vrijwel ieder gezin in huis hangen, maar een schilderij op canvas geeft net even dat beetje meer waardoor je een sfeerloze ruimte kan omtoveren in een mooi tafereel. In kleur, of in aardetonen, in elk interieur misstaat een schilderij op canvas absoluut niet!

De voordelen van een schilderij op canvas

Canvas schilderijen zijn daadwerkelijk geschilderd op doek in tegenstelling tot veel andere vormen van wanddecoratie. Het doek waar de afbeelding op geschilderd wordt, is oorspronkelijk van hennep gemaakt. Dit wordt al eeuwenlang op deze manier gedaan. Het oudste schilderij dat in oorspronkelijke staat is gevonden, is een olieverfschilderij dat teruggaat tot aan de 15e eeuw.

De meeste schilderijen zijn lichtgewicht maar wel erg stevig zodat je je geen zorgen hoeft te maken of deze snel beschadigt of valt. Ze gaan, zoals het olieverfschilderij uit de 15e eeuw, jarenlang mee!

Het mooie aan een schilderij op canvas is dat vaak de structuur van de penseelstreken nog goed zichtbaar zijn. Dit geeft haast een 3D effect of een extra dimensie aan het schilderij. Dit geeft een sfeervol effect in bijvoorbeeld een grote ruimte.

Een schilderij op canvas voor in elk huis

Het ene interieur is natuurlijk niet het andere interieur en datzelfde geldt voor canvas schilderijen. De ene houdt van een vrolijk bloementafereel, de ander van meer abstracte vormen. Ook is het afhankelijk van het soort huis en de grootte van het huis om te bepalen wat voor kunst er aan de muur moet komen te hangen.

In kleine ruimtes is het verstandig om voor lichtere kleuren te gaan zodat de ruimte of kamer optisch groter oogt. Het schilderij daarentegen zorgt meteen voor een dosis warmte in huis. Voor grote ruimtes, u raadt het al, is het mogelijk om voor een groot schilderij met een kleurexplosie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een geheel witte ruimte met het schilderij op canvas als eyecatcher. Mooi!

Een ding is zeker, schilderijen op canvas zijn een absolute toevoeging voor in je interieur!

Gerelateerde artikelen

Meer marketeers zien waarde in brand experience centers

Kunst aan de muur bij jou thuis

Wat zijn kunstpalmen | Kunstpalm