Losser Digitaal
Image default
Tech

Wat te doen bij een gaslekkage?

Er zijn manieren om uw huis te beschermen tegen gaslekken. Omdat ketels, gashaarden en de meeste centrale verwarmingssystemen gas gebruiken, kunnen er soms ook gaslekken optreden. Wat te doen als u denkt dat u een gaslekkage heeft? Deze tips kunnen behulpzaam zijn:

 

Gebruik je neus

 

Je neus is je persoonlijke gasalarm. Huishoudelijk gas heeft eigenlijk geen standaardgeur. Energieleveranciers voegen het toe aan de voorraad, zodat u meteen een gaslek of openstaande gaskraan kunt constateren. Deze toevoeging heet Tetrahydrothiofeen.

 

Let dus altijd op de geur van gas.

 

Heeft u last van een verstopte neus? Geen paniek! U kunt nog steeds merken of er een gaslek in je huis is.

 

Wat zijn de lichamelijke symptomen van een gaslek?

 

Uw lichaam kan reageren op de aanwezigheid van gas. Symptomen zijn onder meer:

 

• Duizeligheid

• Vermoeidheid

• Misselijkheid

• Hoofdpijn

• Onregelmatige ademhaling

 

Als u merkt dat uw symptomen erger worden wanneer u in huis bent en afnemen wanneer u uit huis bent, is er mogelijk sprake van een gaslek. Als u deze symptomen heeft maar geen gas kunt ruiken, kan er een koolmonoxidelek zijn.

 

Ventileer de woning en maak geen gebruik van vuur

 

Open zo snel mogelijk ramen en buitendeuren om het gas zo snel mogelijk het huis uit te krijgen. Gebruik geen elektrische schakelaars en maak geen vuur. Zorg ervoor dat je ook het fornuis hebt uitgeschakeld en steek absoluut geen sigaret aan.

 

Schakel het gas uit (als dit veilig is)

 

Weet u niet zeker waar u moet zoeken? Maak er dan een prioriteit van om erachter te komen. Bel uw gasleverancier als u hulp nodig hebt bij het lokaliseren ervan.

 

Als u boven een commercieel onroerend goed woont, zoek dan zo snel mogelijk contact met de eigenaar. Werk een plan uit voor wat u moet doen als u gas ruikt wanneer het bedrijf is gesloten.

 

Om het gas uit te schakelen, draait u de hendel zodat deze zich in een hoek van 90 graden ten opzichte van de gasleiding bevindt, waardoor de klep wordt gesloten.

 

Evacueer en bel hulpdiensten

 

Evacueer iedereen onmiddellijk uit de woning en bel buiten de hulpdiensten. 0800-9009 is het Nederlandse storingsnummer en desnoods belt u het alarmnummer, 112. Probeer nooit zelf het probleem op te lossen! Licht de buren in en blijf op een veilige afstand.

 

Wacht tot het veilig is

 

Als u buiten bent en op een veilige afstand verblijft, laat dan niemand buiten de hulpdiensten het pand betreden. Wacht op het signaal van de hulpdiensten dat het veilig is om weer naar binnen te gaan.

 

Als u een van de hierboven beschreven symptomen heeft of als u zich onwel voelt, is het slim om dit direct aan te geven aan de hulpdiensten. Laat ze weten over het gaslek, zodat ze u op de juiste manier kunnen behandelen.

 

Gaslekkage Den Haag

 

Op zoek naar een loodgietersbedrijf Den Haag die weet wat er moet gebeuren? Anolso is wat u nodig heeft. Anolso is een loodgietersbedrijf Den Haag waarbij u terecht kunt.

 

Neem een kijkje op de website: https://www.anolso.nl/diensten/cv-werkzaamheden/storing/

 

Voorkom een gaslekkage Den Haag en aarzel niet ons te contacteren als u hulp nodig heeft.

https://www.anolso.nl

Gerelateerde artikelen

De beste platenspelers

Mobiele airco zonder slang

Tips & trics voor een succesvol Facebook evenement