Losser Digitaal
Image default
Sport

keepershandschoenen houden je gezond!

De winter is in aantocht, het wordt koud buiten en mensen halen hun sjaals en handschoenen weer van achter uit de kast. Je kunt je maar beter warm aankleden met dit weer, straks wordt je ziek. Maar is dat wel écht zo? Kun je echt “kou vatten” zoals ze dat noemen?

Je immuunsysteem doet het werk

Wanneer je in goede gezondheid verkeert en een goed werkend immuunsysteem hebt, wordt je echt niet ziek van een beetje kou. Sterker nog, kou geeft je immuunsysteem juist een boost! Dit hebben wetenschappers bevestigd. Daarom is het bijvoorbeeld zo goed om koud af te douchen.

Ziek wordt je door een virus of een bacterie. En ziek wordt je als je lichaam dat virus of die bacterie niet kan weren. Vergelijk het eens met een keeper tijdens een voetbalwedstrijd. Die staat zijn doel te verdedigen met alles wat hij in zich heeft. Maar stel nou dat er een Dennis Bergkamp lijnrecht op het doel afstormt en die bal een flinke poeier geeft en dat terwijl de keeper geen keepershandschoenen aan heeft. Dat gaan de handen van die keeper niet fijn vinden. Stel je die handschoenen voor als je immuunsysteem dat ervoor moet zorgen dat je die ‘ballen’, ofwel die virussen en bacteriën, niet doorlaat. Dan wil je toch de allerbeste die er zijn?

Hoe kom je aan de beste keepershandschoenen?

Of eigenlijk; Hoe zorg je voor een beresterk immuunsysteem? Dit is niet een kwestie van even naar de winkel en kies de beste uit, nee dit kost toewijding en inzet. Want je zult je levensstijl misschien moeten aanpassen, je zult gezond moeten gaan eten en leven. En dat hoeft echt niet vervelend te zijn want gezond eten betekent heus niet per definitie dat je alleen maar groente en fruit mag eten, maar wel dat je gezondere keuzes maakt. Vaker de fiets pakken in plaats van de auto doet al wonderen. En wist je dat het helemaal niet gek is om vitamines uit een potje te nemen? Voor vitamines geldt wel; goedkoop is duurkoop. Dus laat je goed informeren over welke supplementen je het beste kunt kiezen om jouw immuunsysteem te versterken.

beginning is winning!

Start vandaag nog met gezondere keuzes maken. Neem geen honderd stappen tegelijk, maar begin stap voor stap. Geen suiker meer in de koffie bijvoorbeeld. En dan ga je eens kijken naar een goede multivitamine die je kunt nemen. Take it easy, hardlopers zijn doodlopers. Het moet wel te doen én vol te houden zijn.

Er bestaan specialisten die heel veel afweten van het immuunsysteem en de algehele gezondheid. Bijvoorbeeld een orthomoleculair voedingsadviseur heeft een opleiding gevolgd die specifiek gaat over het verbeteren van de gezondheid door middel van de juiste voeding, vitamines, mineralen en een gezonde leefstijl. Je kunt dus altijd een specialist benaderen voor een persoonlijk advies op maat, mocht je er op eigen kracht niet helemaal uit kunnen komen. Want zeg nou zelf; die ballen willen we niet in ons doel hebben toch?

Gerelateerde artikelen

Snel fit worden bij personal training IJsselstein

Kan je kleiduifschieten in het donker

EMS is voor vele doeleinden inzetbaar en is zeer effectief