Losser Digitaal
Image default
Kunst

Wanneer hebben we het over een Scandinavisch interieur?

De grote aantrekkingskracht van Scandinavisch design ligt in de eenvoud, functionaliteit en de warme uitstraling van de stijl, waarin witte tinten, natuurlijke houtsoorten en een neutrale kleur de hoofdrol speelt. Simpele lijnen worden afgewisseld met een strakke en frisse uitstraling om een sfeervol en licht interieur te creëren. De hoofdelementen van de Scandinavische woonstijl stammen uit het begin van de 20e eeuw, maar deze interieurstijl heeft zich sindsdien steeds verder ontwikkeld en is steeds geliefder geworden. De Scandinavische stijl is hard op weg om een moderne klassieker te worden en is over de hele wereld enorm populair.

 

Natuurlijke textuur

De Scandinavische sfeer komt tot uiting in kamers met natuurlijke materialen zoals hout, steen en baksteen. De combinatie van houten vloeren en witgeschilderde bakstenen muren creëert een neutraal en natuurlijk decor waarmee jij je helemaal op uit kan leven.

 

Exclusieve meubels

Vaak zijn Scandinavische meubels wat duurder. Oké IKEA is in principe ook Scandinavisch, maar we gaan hier wel voor de echt authentieke Scandinavische look met exclusieve meubels. Eyecatchers met een aangenaam materiaal, zoals een sprei of dekentje van scheerwol of schapenvacht, geven je interieur net dat beetje meer warmte en knusheid. Ga voor modieuze opties zoals vergrijsde tinten of zachtere kleuren en vul die aan met de natuurlijke materialen van bijvoorbeeld katoen of Jute.

 

Eén met de natuur

Het is zeer gebruikelijk om natuurlijke elementen in je interieur te verwerken. Alles is zo luchtig en open ingericht als mogelijk. Natuurlijk licht is een belangrijk element bij Scandinavisch design. Deze ontwerpstijl laat je helemaal afdwalen naar prachtige Scandinavische landschappen met meertjes, wouden en bergtoppen. Natuurelementen halen het buitenleven naar binnen en scheppen een zuivere, stimulerende atmosfeer. Ga voor Scandinavische meubels met natuurlijk pastel kleurtjes en ademend materiaal. Haal naast exclusieve meubels ook mooie planten en bloemen uit de natuur in je huis. Hoe natuurlijker hoe beter!

 

Als je interieur in deze richting gemaakt wordt, hebben we het over Scandinavisch design!

https://www.koremanmaastricht.nl/

Gerelateerde artikelen

Doe je mee met het schilderen op nummer van landschappen?

Wat doen kunstplanten voor je woonkamer? | Kunstpalm

Een korte geschiedenis van neonverlichting