Losser Digitaal
Image default
Kunst

Theaterworkshop op school

Theater is de uitgelezen kans om je helemaal uit te leven, om in een rol te kruipen en even iemand anders te zijn. Aan de ene kant kan het een vlucht zijn, aan de andere kant vergt het moed om jezelf helemaal te laten gaan. Bij leerlingen zien we vaak dat leerlingen het in het begin spannend vinden, maar later helemaal uit hun schulp kruipen. Theater is een machtig middel dat verbindt en uitdaagt. Kleinkunstig organiseert verschillende workshops voor school zodat er voor iedere leerling iets passends te vinden is. 

Presenteren kun je leren

Naast de bekende workshops zoals de workshop theatersport op school bieden we ook de workshop Presenteren aan. Deze workshop is speciaal voor middelbare scholieren die nog moeite hebben met het geven van presentaties. Presentaties geven is iets dat je je hele leven lang zal doen, dan kan je het beter maar alvast leren! In deze workshop leren de leerlingen hoe je een leuke presentatie kan opbouwen en hoe je succesvol kan spreken voor een groep. Ze leren meer over stemgebruik, mimiek en bewegingen tijdens de presentatie. Na de workshop vinden leerlingen het presenteren voor een groep vaak minder spannend, sommigen zijn het zelfs leuk gaan vinden!

Humor en theater

Ben je op zoek naar een theaterworkshop op school met humor? Kijk dan ook eens naar onze workshop Slapstick. Tijdens deze workshop leren de leerlingen hoe ze grappige scènes maken met alleen beweging en actie, en dus zonder te praten. De leerlingen werken met een aantal basistechnieken waaronder val- en botstechnieken en het gebruiken van hun mimiek. Deze technieken gebruiken ze vervolgens in hun zelfbedachte slapstick scène waarbij ze verschillende attributen mogen gebruiken.

Dagproject Theater

Is een losse workshop theater voor jullie leerlingen niet voldoende? Kijk dan ook even naar ons dagproject theater, bijvoorbeeld de Theatersportbattle! De leerlingen krijgen in een of twee rondes de beginselen van Theatersport aangeleerd. De oefeningen en vormen bieden een leuke en laagdrempelige manier om vertrouwd te raken met spel en improvisatie. Afsluitend gaan de verschillende groepen de strijd aan tijdens de Theatersportbattle. Welk team maakt de grappigste en mooiste scènes? 

 

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Creatief zijn met het schilderen op nummer

Kindertijd herbeleven is het mooiste

Wanneer hebben we het over een Scandinavisch interieur?