Losser Digitaal
Image default
Wonen

Je slaapkamer een make over geven

Eens in de tijd komt een moment dat je je slaapkamer een make over wilt geven: je bent toe aan een nieuw begin of wilt simpelweg even rust aan je hoofd creëren. Tegenwoordig draait het allemaal om rust, natuur en harmonie. Lees deze blog verder als je jouw slaapkamer een make over wilt geven, maar even niet weet waar je moet beginnen.

Kies duurzame producten

We zijn niet alleen steeds bewuster met onszelf bezig maar ook met het milieu. Kies, nu je toch bezig bent, voor natuurlijke en duurzame producten. Gelukkig passen natuurlijke kleuren en motieven perfect bij de huidige interieurtrends. Ga voor aardetinten en combineer dit met een kleuren buiten dit kleurenpalet om zo net wat meer pit toe te voegen.  

Kleed de slaapkamer muur aan

Het is natuurlijk niet nodig om je slaapkamer volledig te verbouwen. Je kan er ook voor kiezen om het wat leuker aan te kleden. Jouw persoonlijke sfeer komt pas echt naar voren wanneer je jouw favoriete foto’s en werken aan de muur hangt. Combineer zowel grote als kleine schilderijen en lijsten. Aan de ene muur, boven je bed, kan je een groot schilderij plaatsen. Aan de andere muur kan je een collage maken van verschillende lijstjes voor een levendige touch.

Meubels en accessoires toevoegen

Wanneer je goed inricht, is er vrijwel altijd nog wel plek voor een meubelstuk of een woonaccessoires. Kies bijvoorbeeld voor een bankje bij het voeteneind van je bank, die je in sommige gevallen ook kan gebruiken als opbergruimte. Daarnaast kan je nooit genoeg kussens hebben én ze zijn makkelijk te combineren. Verder kan je een open kledingkast plaatsen om je kleding mee te showen. Om de kamer af te maken, zijn kaarsen en verlichting onmisbaar. Het creëert rust en voegt een warme sfeer toe. Maak slim gebruik van de ruimte en meubels.

Voeg groen toe

De kleur groen past vrijwel zeker in iedere ruimte. Planten zijn onmisbaar voor een gezonde en speelse slaapkamer. Naast de fijne sfeer en de kleur die ze toevoegen, zijn ze ook nog eens goed voor een zuivere lucht. Is het niet helemaal jou ding om planten te verzorgen? Kies dan voor droogbloemen of nepplantjes.

Gerelateerde artikelen

10 Manieren om je huis diervriendelijk te maken

Voordelen van houten jaloezieen ten aanzien van rolgordijnen

De voordelen van een jacuzzi kopen!