Losser Digitaal
Image default
Tech

Zo zorg je voor meer plays op SoundCloud

Ben je er helemaal klaar voor om door te breken met je muziek? Upload jouw tracks naar SoundCloud en laat die luisteraars en volgers maar komen! Toch gaat dat meestal niet zo snel en al helemaal niet vanzelf. Wie veel luisteraars, ofwel plays wil op SoundCloud zal daar iets voor moeten doen. Gelukkig weten wij precies wat hiervoor de tips & trics zijn en kunnen wij je op weg helpen naar een succesvol SoundCloud kanaal. Lees maar mee!

Handige tips die je moet kennen

Een makkelijke manier om aan volgers te komen, is door andere profielen op SoundCloud te volgen. Op die manier toon je interesse in anderen en is de kans aanwezig dat zij ook een kijkje nemen op jouw profiel. Volg vooral mensen waarvan jij de tracks leuk vindt. De kans is dan groter dat zij ook interesse hebben in jouw muziek. En wat dacht je ervan om leuke reacties achter te laten op de tracks van anderen? Dit werkt eigenlijk nog beter dan iemand volgen of als favoriet markeren. Hiermee laat je namelijk zien dat je moeite doet en oprecht geïnteresseerd bent in iemand. En dat wordt gewaardeerd. Vooral wanneer iemand een vraag onder zijn track achterlaat is het slim om hierop in te gaan. Vindt iemand jou sympathiek, dan gaat hij of zij jou misschien wel volgen.

 

Wees nog actiever

Alleen reageren en mensen volgen is eigenlijk nog niet genoeg. Het is de bedoeling dat je nog meer je best doet en nog actiever bent op SoundCloud. Zorg bijvoorbeeld voor een aantrekkelijke afbeelding avatar op je profiel, zodat mensen nieuwsgierig naar je worden. En meng je ook in groepen op SoundCloud. Je mag lid worden van zoveel groepen als je wilt. Daar kun je je tracks delen met andere deelnemers. Het is ook mogelijk om een eigen groep te starten, als je dat wilt. Of je start een eigen kanaal binnen een groep. Het is net waar je voorkeur naar uit gaat.

 

Wat heb je ervoor over?

Afhankelijk van wat je ervoor over hebt om bekend te worden, is het ook een optie om een betaald account op SoundCloud te nemen. Je start met een gratis account, maar met een betaald account bestaan er geen limieten meer voor downloaden en uploaden. Je hebt er veel meer mogelijkheden mee en daarom zal je er op de lange termijn ook meer voor terugkrijgen. Zie het als een investering in jezelf en je muziekcarrière. Ook zijn er kanalen op SoundCloud die tegen betaling bereid zijn om jouw tracks te delen via hun kanaal. Voorbeelden zijn Likes-kopen.nl

 

Soundcloud plays kopen

Alles kun je tegenwoordig kopen, en ook Soundcloud plays kopen kan gewoon. Zo laat je eenvoudig plays aan je track toevoegen zonder enige moeite. Soundcloud plays kopen is slim want zo scoort je track gemakkelijker en krijgt hij vanzelf de aandacht die hij verdient.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de kracht van BIM

Rydon: duurzame fietslamp van Nederlandse bodem

Hoe zorg je ervoor dat je elektrische fiets zo lang mogelijk mee gaat?