Losser Digitaal
Image default
Tech

Wat zijn de gevaren op het internet en waar moet ik op letten?

Internetten, iedereen doet er tegenwoordig aan, toch zijn er wel een aantal gevaren verbonden aan het online surfen naar content. Tegenwoordig zijn veel bedrijven en kwaadwillende op zoek naar manieren om jouw data te verzilveren, daarnaast zijn er ook nog partijen die graag je wachtwoorden of andere persoonlijke data willen vergaren zonder je toestemming.

Kortom, het internet kan een gevaarlijke plek zijn als je niet weet welke zaken je in de gaten moet houden om veilig gebruik te maken van het internet. Lees de volgende zaken goed door om goed beveiligd aan de slag te gaan en om een goed beeld te krijgen van een aantal zaken die je in acht moet nemen tijdens het surfen. 

Ben je nog op zoek naar een goede internetprovider? Bekijk dan https://internetvergelijken.org/internet om een betrouwbare partij te vergelijken zodat je makkelijk en snel gebruik kunt maken van het beste internet uit Nederland.

Antivirus:

Surf alleen met de nieuwste antivirussoftware. Voer regelmatig updates uit voor uw antivirusprogramma of gebruik de instelling voor automatische, regelmatige update.

Firewall

Surf op internet alleen met geactiveerde firewall. De firewall controleert en controleert het verkeer tussen internet en uw pc. De firewall blokkeert webpagina’s en programma’s die niet beveiligd zijn. Een strikt ingestelde firewall kan soms het gemak van surfen verstoren, omdat veel websites worden geblokkeerd. Een instelling voor de firewall moet echter alleen worden versoepeld voor websites die absoluut betrouwbaar zijn.

Besturingssysteem

Kwetsbaarheden in het besturingssysteem zijn een populair doelwit voor virussen en wormen. Daarom moet altijd de nieuwste versie van het gebruikte besturingssysteem worden gebruikt. Regelmatige updates helpen om kwetsbaarheden te verhelpen, waardoor het moeilijker wordt om schadelijke programma’s aan te vallen.

Toegangsrechten

Met de meeste moderne besturingssystemen kunt u meerdere gebruikersaccounts maken met verschillende toegangsrechten. Als u browst vanuit een gebruikersaccount met beperkte toegangsrechten, kunt u de belangrijkste systeembestanden beveiligen. Als u surft als een gebruiker met beheerdersrechten, als een aanval door een kwaadaardig programma uw hele systeem bedreigt.

Back-upkopieën

Sla uw bestanden op als een kopie naar externe harde schijven, dvd of cd-rom. Dit zorgt ervoor dat er geen belangrijke bestanden verloren gaan tijdens een aanval.

E-mails: onbekende e-mailbijlagen mogen nooit worden geopend. E-mails van onbekende afzenders moeten ook met zorg worden behandeld. Als ze niet 100% betrouwbaar lijken, moeten ze worden verwijderd.

Wachtwoorden

Bewaar geen wachtwoorden op uw pc. Klik op Nee als uw browser vraagt ​​of u een wachtwoord wilt opslaan. Voer altijd wachtwoorden handmatig in. Persoonlijke gegevens: verstrek geen persoonlijke informatie tenzij strikt noodzakelijk en de website lijkt niet 100% betrouwbaar. Kijk in de algemene voorwaarden en in de opdruk van websites om hun ernst te beoordelen.

Sweepstakes

Neem niet deel aan ondoorzichtige sweepstakes. Wedstrijden op basis van het motto “U bent de 1.000 bezoekers en hebben een auto gewonnen” worden meestal alleen gebruikt om uw e-mailadres te achterhalen. Het resultaat is meestal talloze spam-e-mails.

Anonimiteit: blijf anoniem op internet.

Gebruik indien mogelijk verschillende e-mailadressen die niet de juiste naam bevatten. Deel geen gegevens of gegevens over uzelf met vreemden. Vooral in chats en forums in contact met onbekende personen is voorzichtigheid geboden. Met een persoon die je alleen van internet kent, kun je nooit zeker zijn dat hun uitspraken waar zijn en wat hun bedoeling is.

https://internetvergelijken.org

Gerelateerde artikelen

Noodzaak alarm met meldkamer

Papierpersen aanschaffen in het bedrijf

Het beste lasbedrijf in jouw omgeving