Losser Digitaal
Image default
Tech

Waarom is het belangrijk om Cisco CCNA-certificaten te behalen?

De Cisco CCNA-certificering (Cisco Certified Networking Associate) is wereldwijd populairder geworden naast andere IT-certificaten. De belangrijkste focus van deze certificering is gebaseerd op het aanleren van de juiste vaardigheden die aansluiten bij de snelle ontwikkeling van IT-professionals in deze huidige vrijstelling van de nieuwste netwerkomgeving. Als u de Cisco CCNA-certificering kunt behalen, geeft dit alleen maar aan dat u effectieve netwerkvraagstukken kunt inrichten.

Hoofdpaden van de CCNA-certificeringen

Als je eenmaal een basisvereiste hebt voor de CCNA Security 210-260-, ICND1- en ICND2-certificering, is de volgende stap dat je een van de drie afzonderlijke paden die hieronder worden genoemd, onder de knie krijgt en die je kunnen helpen om je vaardigheden en kennis te versterken.

Er zijn drie hoofdtrajecten:

CCNA Routing en Switching

Deze certificering is een populaire en wereldwijd erkende certificering die de vaardigheden van de aanvragers om middelgrote geschakelde en gerouteerde netwerken te configureren, te beheren, op te zetten en problemen op te lossen, valideert. Een CCNA-gecertificeerde professional kan WAN-verbindingen maken met externe sites en grote beveiligingsrisico’s verminderen. De CCNA R&S omvat de volgende onderwerpen: IPv4, IPv6, IOS, OSPF, EIGRP, VLAN’s en Ethernet.

CCNA-veiligheid

De belangrijkste taak van deze certificering is het beveiligen van Cisco-netwerken. De CCNA Security-certificering legt de nadruk op het bewaken en oplossen van problemen met netwerkapparaten om de integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van tools en gegevens te behouden. Een CCNA Security-professional moet over aanzienlijke kennis en expertise beschikken om een beveiligingsinfrastructuur te implementeren, kwetsbaarheden en bedreigingen te identificeren en deze te verbeteren. De functies die bij dit certificaat horen zijn Security Administrators, Network Support Engineers en Network Security Specialists.

CCNA Draadloos

Deze Cisco-certificering omvat het gebruik van Cisco-instrumentaliteit om draadloze LAN’s te bedienen, te configureren en te ondersteunen. Een CCNA Wireless-professional kan werken als specialist in draadloze ondersteuning of als hoofd van WLAN-projecten.

Belang van CCNA-certificeringen

Is het de moeite waard om de CCNA-certificering te behalen voor de professionals van het netwerk? Hier zijn enkele belangrijke aspecten die een gunstige reactie ondersteunen.

Het bevestigt dat u een gekwalificeerd individu bent

Uit het laatste onderzoek dat Cisco heeft uitgevoerd, blijkt dat de trainingsprogramma’s en certificeringen de belangrijke aspecten zijn van het aannemen en inzetten van de sollicitanten voor een aparte rol in het netwerk. Ook is gebleken dat de certificeringen voor de professionals na afloop van de opleiding kunnen worden behaald op basis van de eisen die aan de functieprofielen worden gesteld. Het quotum voor een certificaat is 49 procent, en de drempel is 51 procent. Deze twee punten zijn de belangrijkste factoren die door de personeelsmanagers worden overwogen om de beste selectie te maken van het beschikbare toptalent.

https://www.tailorit.nl/

Gerelateerde artikelen

Welke laptop moet ik kopen?

Een must-have voor op de camping

Een zakelijke auto kopen: dit moet je weten