Losser Digitaal
Image default
Tech

Waarom een crypto trading bot een goed alternatief is

Als je wel eens op de crypto valutamarkt actief bent geweest, dan herken je waarschijnlijk het euforische of teleurstellende gevoel van ’s ochtends te worden begroet door een aangename of onaangename verrassing wanneer je je portfolio controleert.

Het speculatieve aspect is natuurlijk ook een onderdeel van handelen in gewone aandelen, maar in tegenstelling tot de reguliere aandelenmarkten sluit de cryptocurrency-markt nooit. Daarbij is de markt ook zeer volatiel, wat zeer stressvol kan zijn voor beginnende amateur beleggers maar ook voor ervaren handelaren.

24 uur per dag handelen met een crypto trading bot

Als gevolg van de volatiliteit van de markt zijn crypto trading bots steeds populairder geworden bij handelaren omdat ze door deze bots te allen tijde de controle over hun handel kunnen houden. De trading bot werkt non-stop zodat de handel 24 uur per dag door kan gaan, zelfs wanneer je op het strand ligt of ligt te slapen. Bovendien zorgt een goed ingestelde bot ervoor dat transacties sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd dan de handelaar ooit zou kunnen doen.

Verschillen in crypto trading bots

De explosie van populariteit in cryptocurrency heeft ook geresulteerd in een grote toename van het aantal beschikbare crypto-handelsbots. Er zijn gratis trading bots van open-source platforms of bots die werken op basis van een licentie in ruil voor een bepaald bedrag per maand. Een trading bot is een softwareprogramma dat samenwerkt met financiële uitwisselingen. Dit gaat vaak met behulp van API’s om relevante informatie te verkrijgen en te interpreteren. De bot plaatst namens jou koop- of verkooporders, afhankelijk van de interpretatie van de marktgegevens. De bots nemen deze beslissingen door de prijsbewegingen van de markt te volgen en reageren volgens een reeks vooraf gedefinieerde en voorgeprogrammeerde regels. Doorgaans analyseert een handelsbot marktacties, zoals volume, orders, prijs en tijd. Ze kunnen over het algemeen worden geprogrammeerd volgens je eigen smaak en voorkeuren.

Cryptocurrency-uitwisselingen en trading bots

Crypto trading bots zijn al vele jaren populair in verschillende conventionele financiële markten. Handelsbots zijn echter traditioneel niet beschikbaar geweest voor de gemiddelde belegger, omdat ze een aanzienlijk bedrag kosten. Een Bloomberg-terminal kan bijvoorbeeld vaak meer dan tienduizend euro kosten. Vanwege het transparante karakter van blockchain, bieden cryptocurrency-uitwisselingen hun klanten directe markttoegang. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om het elektronische orderboek van de uitwisseling te analyseren, een soort toegang wat tot voor kort exclusief beschikbaar was voor makelaars en beleggingsinstellingen in conventionele financiële markten.

Het voordeel van handelen met een trading bot

Omdat veel mensen passief crypto valuta verhandelen en daarom niet in staat zijn om grote hoeveelheden tijd te besteden om de markt te analyseren, is het de bedoeling dat een bot de gebruiker in staat stelt efficiënter te handelen zonder steeds bovenop de markt te hoeven blijven zitten. Bovendien handelt een bot op basis van algoritmes en volgt daarbij zonder afleiding de handelsstrategie, daar waar mensen beïnvloedt kunnen worden door emoties als ongeduld en hebzucht. De crypto trading bot is daarmee de beste manier om te handelen op een markt die altijd in beweging is.

Gerelateerde artikelen

Softwareontwikkeling en onderhoud: NetRom levert hoogwaardige oplossingen

Siemens wasmachine storing

Het gebruiken van een timetracker