Losser Digitaal
Image default
Tech

Met een scooter in Eindhoven kom je overal!

Eindhoven is een goede stad om te wonen wanneer je graag rijdt op een fiets of bromfiets. Met een scooter in Eindhoven kom je (bijna) overal want er zijn diverse goede voorzieningen voor scooters. Van jong tot oud rijden Eindhovenaren op scooters!

 

Scooters rijden in Eindhoven

Is Eindhoven een kleine(re) stad of een heel groot dorp? Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel mensen hier wonen, dat dorpse karakter is eigenlijk altijd gebleven. Dat komt voor een deel door de diversiteit in wijken. Zo is Tongelre weer heel anders dan Vaartbroek, en het bruisende centrum heeft weer een compleet ander karakter. Wat betreft de bereikbaarheid kom je met de auto regelmatig vast te zitten, zeker op de ring. Bij spitsuur zitten de bussen stampvol, dat schiet ook niet echt op. Fietsen gaat wel goed, maar met een scooter in Eindhoven ben je vaak toch sneller. Dat geldt voor zowel bromscooters als snorscooters. Zeker omdat je met een bromscooter langs de rondweg en andere 70 km wegen over het fietspad mag rijden. Daar kun je los van rijen met scholieren na school doorgaans heel snel overheen rijden.

 

Geschikt voor iedereen (boven 16 jaar)

Studenten, expats, geboren en getogen Eindhovenaren; ze rijden allemaal rond op scooters. Met de Hogeschool, Technische Universiteit en het hele Brainport gebeuren is deze stad een trekpleister voor studenten en professionals uit Nederland en ver daarbuiten. Met andere woorden; het kan flink druk zijn in de stad, en dat is te merken. Autoverkeer wordt ontmoedigd in de binnenstad, dat is duidelijk. Maar een fiets of de bus is lang niet altijd de ideale oplossing. Wil je snel vooruit en toch duurzaam rijden? Overweeg dan om een elektrische scooter te kopen. Die zijn stil, schoon en goedkoop in gebruik.

 

Waar kun je een scooter in Eindhoven parkeren?

Je mag scooters plaatsen waar daar voorzieningen voor zijn. Dat kan een fietsenstalling zijn, maar helaas niet meer in de ondergrondse stallingen bij de Catharinakerk en het 18 Septemberplein. Los neerzetten mag niet altijd, gelukkig zijn er wel volop fietsenrekken waar je ook een scooter kunt parkeren. Wanneer je ‘scooter vriendelijk’ wilt winkelen is winkelcentrum WoensXL de beste optie, daar kun je bewaakt én gratis jouw mooie tweewieler stallen. Hier is alleen geen overkapping dus bij slecht weer zou je een scooterhoes kunnen gebruiken.

 

Waar kun je een scooter kopen?

Er zijn verschillende winkels die scooters verkopen, die zijn wel beperkt in merken en modellen. Dat maakt vergelijken toch wat lastiger. Je kunt uiteraard ook online een scooter kopen of leasen, daar kun je op je gemak vergelijken en al jouw favoriete opties kiezen. Ook in de stad moet je voor levering aan huis doorgaans betalen, daar komt nog bij dat de prijzen vaak hoger liggen dan online. Je zou wel even kunnen checken of de webshop servicepunten in de buurt heeft.

 

Scooter leasen in Eindhoven

Een andere optie is een scooter leasen, dat is in feite kopen op afbetaling. Als je snel een aankoop wilt maken, maar even krap bij kas zit, dan kan dit een ideale oplossing zijn. Een scooter leasen is niet ingewikkeld, dat gaat ongeveer zo:

 

  • Je zoekt een scooter uit.
  • Je stelt deze naar voorkeur samen.
  • Je gaat afrekenen en kiest voor de lease optie.
  • Je doorloopt wat eenvoudige stappen bij de leasemaatschappij.
  • Na autorisatie handel je het papierwerk af met de verkoper.
  • Je krijgt na afronding snel jouw scooter thuisbezorgd.

 

Dat stelt dus niet veel voor. Je kunt dit regelen in de winkel, online zal voor de meeste mensen net zo makkelijk zijn of zelfs nog eenvoudiger.

 

Woon je in Eindhoven en erg jij je ook zo aan het autoverkeer? Dan wordt het tijd om eens naar een scooter te kijken!

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-leasen/

Gerelateerde artikelen

Het lasbedrijf biedt je de kans op goede laswerken

Ontdek de kracht van BIM

Online en offline machiens: een vergelijking van toepassingen en functionaliteiten