Losser Digitaal
Image default
Tech

Met een e-ketel richting energietransitie.

Met een e-ketel richting energietransitie.

Een e- ketel ofterwijl een elektrische cv ketel is hét alternatief voor de gas cv. Veruit de meeste huishoudens in Nederland hebben nog geen elektrische CV ketel eenvoudig omdat ze nogsteeds aangesloten zijn op aardgas. Maar dat gaat in een rap tempo veranderen, aangezien je vanaf 2021 al geen nieuwe gasketel meer mag laten plaatsen.

Het gebruik van een fossiele brandstof zoals aardgas is zeer schadelijk voor het millieu. Daarom is er middels het klimaataccoord afgesproken in de nabije toekomst gebruik te gaan maken van duurzame energiebronnen met als doel de CO2 uitstoot te reduceren tot een minimum.

 

Voor 2050 klimaatneutraal is dan ook het streven. De politiek maakt zich hard om vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht te stellen.
Er zijn al verschillende alternatieven beschikbaar, waaronder de elektrische verwarmingsketel en elektrische boiler. 

 

 

Wat is het verschil tussen een gasgestookte en elektrische CV-ketel?

Een CV is het kloppend hart van het verwarmingssysteem in huis. De gas CV-ketel verbrandt het aardgas en verwarmt zo het CV-water dat door de circulatiepomp naar de radiatoren en/of vloerverwarming gepompt wordt.

Met de thermostaat kan je de temperatuur in de woning regelen. Een CV-ketel op aardgas moet aangesloten zijn op een rookgasafvoerkanaal of een schouw om de rookgassen af te voeren.

Een elektrische CV-ketel werkt, zoals de naam al zegt, compleet op elektriciteit. Zo’n e- ketel is stukken veiliger dan een gasketel, deze produceert geen koolmonoxide (CO), er is geen rookgaskanaal meer nodig en zo’n e- ketel kan dus overal geplaatst worden, ook in ruimtes zonder ventilatie. En je hebt geen pijpen op je dak meer nodig. 

Een elektrische ketel is super stil, geen geluid van een ventilator als bij een gas ketel, geen geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en geen buitengeluid wat een warmtepomp wel heeft.

Met een elektrische cv ketel is het gewoon mogelijk cv-water maken van 70°C. Dit is belangrijk voor de woningen waar ter plaatse radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’. Hier kan een e-ketel dan ook heel goed kan worden toegepast. Anders dan bij een warmtepomp waarbij een ‘laag temperatuur systeem’ echt de noodzaak is. Een elektrische CV slijt niet, en is bovendien zo goed als onderhoudsvrij.

De allerbeste deals vind je trouwens op de website van elektrischeboiler.eu die al jaren lang elektrisch aangedreven aparatuur 
(ook elektrische boilers dus!) verkoopt en je tevens bijstaan bij het maken van de juiste keuze voor jouw huidige situatie.

Kijk eens op deze overzichtelijke website en maak gebruik van de scherpe prijzen en het riante aanbod.

elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/

Gerelateerde artikelen

De lastechniek inzetten voor verbetering in je bedrijf

HP huismerk cartridges werken niet. HP printer update!

Hoe werkt het fireball vissen op roofvis?