Losser Digitaal
Image default
Tech

Leer werken met een 3D scanner bij 3DLS

3DLS – specialist in professionele 3D scans

Maak kennis met 3DLS, een Nederlands bedrijf gevestigd in Enschede bij het Business & Science park en nabij Universiteit Twente. Een regio dat bol staat van kennis en innovatie met talent voor de toekomst. 3DLS is gespecialiseerd in 3D laserscanning en het omzetten van foto scans naar 3D beelden. Deze 3D scans verzorgen wij op locatie van elk mogelijk object of gebouw. Het scannen gebeurd met behulp van onze geavanceerde Faro 3D scanner, die dankzij zijn compacte afmetingen, overal inzetbaar is én mee te nemen is. De informatie die onze 3D scan verzamelt wordt daarna weergeven in een animatie of in een te bewerken export voor een 3D tekenprogramma.

Meer dan 1mln m2 in kaart gebracht met 3D laser scanning

3DLS is al jarenlang actief in de markt van geavanceerde 3D scanning. Door de jaren heen hebben we al meer dan 1mln m2 gescand in zowel binnen als buitenland. De 3D scans doen wij volledig op locatie. Met de data gaat onze 3D scanning team aan de slag om een perfecte 3D model te maken van de gemaakte 360graden foto’s. Met de geavanceerde Faro 3D webshare software kunnen wij de data volledig in de cloud plaatsen zodat onze opdrachtgevers altijd de informatie bij de hand hebben waar dan ook in de wereld. Zo kunt u de data eventueel gebruiken voor het weergeven in een animatie of bewerken in een 3D tekenprogramma. Hiermee kunnen wij u ondersteunen!

Vanuit 3D data naar een as-built situatie

De vraag naar onze laser scanner neemt toe omdat het een techniek is die vele voordelen biedt. Het is de perfecte techniek om objecten volledig te digitaliseren op een snelle en kosteneffectieve manier. Hoe het in z’n gang gaat, is dat onze scanner met punten beelden aan elkaar verbindt in een zogenoemde 3D puntenwolk. De accuraatheid is zeer hoog en dat is de reden dat 3D scanning zo gewild is bij het inmeten van gebouwen, installaties, objecten en meer. Voor een greep uit de mogelijkheden verwijzen wij u naar onze portfolio pagina. Zo hebben wij scanopdrachten uitgevoerd voor:

  • Stadions
  • (Auto) Productiebedrijven
  • Bierbrouwerijen
  • Architectuur en monumenten
  • Steigerbouwers

Deskundig advies over 3D toepassingen

We kunnen begrijpen dat 3D scanning wellicht (nog) helemaal bekend terrein is. Daarom nodigen wij van 3DLS u van harte uit voor een kennismaking en demonstratie. Zo kunnen we precies de toegevoegde waarde toelichten van 3D laser scanning. U kunt zich laten terugbellen via onze website of direct contact opnemen via +31 53 4800 550.

Zelf 3D scan leren maken | Volg een training in 3D scanning en toepassingen

Wilt u graag inhouse leren om een 3D scan te maken? 3DLS verzorgd trainingen die u leren werken met puntenwolken. Zo omvat onze trainingen:

  • Gebruik van puntenwolken en gegevens slim en effectief verwerken en exporteren naar CAD-omgevingen;
  • Leren omgaan met de scanner en hoe u zich goed voorbereid voor een scanopdracht;
  • Modelleren met puntenwolken om data leesbaar en inzichtelijk te maken.

https://www.3dls.nl/

Gerelateerde artikelen

Koop gemakkelijk en snel een afbindband

De handigheid en zuinigheid van een container pers

De Voordelen van 3CX Afnemen bij NuCall: Verbeterde Communicatie en Efficiëntie