Losser Digitaal
Image default
Tech

Invloed van fleet management software op klanttevredenheid

Vindt u het ook lastig om alle logistieke bedrijfsprocessen efficiënt te laten verlopen? Maak gebruik van de technologische mogelijkheden die voor handen liggen. Technologie is tegenwoordig essentieel voor bedrijven om goede resultaten te behalen. Met behulp van deze technologie krijgt u zicht in de actuele status van uw bedrijfsvoertuigen. Maar het biedt nog meer voordelen. Technologie als fleet management software draagt bij aan het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie van de logistieke bedrijfsprocessen, waaronder de klantenservice. 

Wat fleet management software precies is, het effect op de klantenservice en hoe u de klanttevredenheid verbetert leest u in onderstaand artikel. 

Fleet management software 

Fleet management software kunt u ook zien als een stukje software wat in combinatie met een tracking systeem wordt gebruikt. Het tracking systeem maakt het mogelijk om de locatie van de bedrijfsvoertuigen te traceren. Maar meer dan dat. Het is mogelijk om informatie te krijgen over de afgelegde route en wat de onderhoudsstatus van het bedrijfsvoertuig is. Hiermee verkleint u de kans dat een chauffeur door achterstallig onderhoud met pech langs de weg komt te staan.

Een ander woord voor wagenparkbeheer is Fleet Management Software. Dit omvat het proces van het beheren en organiseren van bedrijfsvoertuigen zoals auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Als wagenparkbeheerder is het uw doel dat chauffeurs veilig en efficiënt gebruik maken van de bedrijfsvoertuigen. Op deze manier vergroot u de efficiëntie en verkleint u de risico’s.  

Optimale klanttevredenheid met fleet management software

Het bezorgen en leveren van producten gaat steeds sneller. Dit verhoogt de druk voor wagenparkbeheerders. Dit heeft ook te maken met de stijging van de verwachtingen van de klant. Voor een bedrijf is het essentieel om blijvend te differentiëren om klanten te binden. Dankzij fleet management software ontvangt de klant een melding wanneer een chauffeur vertraging oploopt. Ook de aankomsttijd is meer nauwkeurig door de gps-tracking gegevens. Al met al kunnen we stellen dat met fleet management software de communicatie tussen klanten en technici verbetert. Een betere communicatie zorgt vervolgens voor een betere klantervaring.

Het belang van fleet management software

Als wagenparkbeheerder heeft u te maken met verschillende uitdagingen. Zo heeft de keuze van bedrijfsvoertuigen en chauffeurs invloed op hoe effectief en efficiënt de processen verlopen. Daarnaast moet u rekening houden met de veiligheid, op welke gebieden u geld kunt besparen, met welke wetten en regels rekening gehouden moet worden en hoe u zorgt dat de klant ten alle tijden tevreden blijft. Extra hulp om de processen makkelijker en overzichtelijker te maken is hierbij welkom. Fleet management software geeft u informatie over al bovengenoemde aspecten. U heeft in één oogopslag inzichtelijk waar u verbeteringen kunt aanbrengen.

 

https://www.verizonconnect.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe zorg je ervoor dat je elektrische fiets zo lang mogelijk mee gaat?

Online en offline machiens: een vergelijking van toepassingen en functionaliteiten

Zo kun je helpen aan de digitale transformatie.