Losser Digitaal
Image default
Tech

HP huismerk cartridges werken niet. HP printer update!

Afgelopen april heeft HP een nieuwe software update voor zijn printers uitgegeven. Mensen met een HP OfficeJet printer die deze update hebben geïnstalleerd, kunnen hierna zijn HP huismerk cartridges niet meer gebruiken. De volgende melding verschijnt op de display van de printer wanneer de huismerk cartridges zijn geïnstalleerd: ‘Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges’.

Het kan goed zijn dat je niet eens hebt gemerkt dat de update is geïnstalleerd. Het gaat namelijk om een automatische update, die automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd op de printer wanneer deze wordt vrijgegeven. Deze update is wereldwijd gedaan, dus wereldwijd hebben mensen problemen met de HP huismerk inktpatronen. Deze updates zijn bewust door HP gedaan, met als doel om de huismerk cartridges onbruikbaar te maken en zo meer originele patronen te kunnen verkopen. Ze hopen dat consumenten het vertrouwen verliezen in de kwaliteit van huismerk cartridges. Vandaar de misleidende melding dat de cartridges beschadigd zouden zijn, wat helemaal niet het geval is.

Dit is niet de eerste keer dat HP zo een update doet, enkele jaren geleden schreven we er ook al over. HP is hiervoor destijds ook aangeklaagd in meerdere landen en hebben grote schadevergoedingen moeten betalen. HP heeft de update toen weer teruggedraaid. Anders dan de vorige keer, worden de cartridges nu pas geweigerd wanneer ze vervangen worden. Cartridges die al in de printer zijn geïnstalleerd ten tijde van de update zullen gewoon blijven werken.

Deze printertypes zijn getroffen door de update van HP:

HP Officejet 6950           HP Officejet Pro 8710

HP Officejet Pro 6860     HP Officejet Pro 8710e

HP Officejet Pro 6950     HP Officejet Pro 8715

HP Officejet Pro 6951     HP Officejet Pro 8715e

 HP Officejet Pro 6960    HP Officejet Pro 8718

HP Officejet Pro 6970     HP Officejet Pro 8719

HP Officejet Pro 7720     HP Officejet Pro 8720

HP Officejet Pro 7730     HP Officejet Pro 8725

HP Officejet Pro 7740     HP Officejet Pro 8725e

HP Officejet Pro 7740WF HP Officejet Pro 8728

HP Officejet Pro 8210     HP Officejet Pro 8730

HP Officejet Pro 8218     HP Officejet Pro 8740

HP Officejet Pro 8700

 

Heeft u huismerk cartridges die door deze firmware update niet meer te gebruiken zijn? Neem dan contact op met de inktshop waar u de inkt hebt gekocht. De meeste webshops, zoals Go4inkt, geven namelijk 100% garantie op de inktpatronen die ze verkopen.

https://www.go4inkt.nl/

Gerelateerde artikelen

Een refurbished iPad kopen, heb ik dan garantie?

Black Magic camera

Rydon: duurzame fietslamp van Nederlandse bodem