Losser Digitaal
Image default
Tech

Hoe zorg je ervoor dat je elektrische fiets zo lang mogelijk mee gaat?

De elektrische fiets heeft de afgelopen jaren in rap tempo aan populariteit gewonnen. Dit is heel goed te begrijpen. De elektrische fiets maakt het een stuk makkelijker om te fietsen. De hoeveelheid kracht en energie die je nodig hebt om je van a naar b te verplaatsen is een stuk lager en hierdoor maakt de elektrische fiets fietsen weer een stuk toegankelijker. Omdat deze fiets een stuk geavanceerder is dan een reguliere fiets, is de fiets ook een stuk duurder in aanschaf. Je bent voor een elektrische fiets namelijk gemakkelijk 1000 of meer euro kwijt. Het is dan ook zaak dat deze fiets zo lang mogelijk meegaat. Ben jij nu benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw elektrische fiets zo lang mogelijk meegaat? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Beveiliging

Als een elektrische fiets gestolen wordt, dan is de levensduur van de fiets natuurlijk direct beëindigd. Het is dan ook zaak om de fiets zo goed mogelijk te beveiligen. Dit doe je door de fiets minimaal op dubbel slot te zetten. In dit geval wordt zowel het voor, als het achterwiel beveiligd tegen diefstal. Daarnaast is het zaak dat je de accu elektrische fiets eruit haalt als je deze ergens neer zet. Deze zou wel vast moeten zitten, maar met een paar handige trucjes weten overvallers deze vaak gemakkelijker dan je denkt uit de fiets te wrikken. Daarnaast raden we je aan om de fiets ’s nachts zoveel mogelijk binnen te bewaren. Met deze twee maatregelen minimaliseer je de kans op diefstal van de fiets het meeste!

Opladen

Probeer de fiets niet na iedere kleine fietstocht weer dagenlang aan de stroom te leggen. Batterijen zijn anno 2022 een stuk beter dan dat ze vroeger waren, maar het is nog steeds beter om de batterij zo min mogelijk op te laden. Een batterij gaat in de regel nou eenmaal minder goed presteren met de tijd. Je hoeft de fiets overigens echt niet elke keer volledig leeg te rijden. Dit zal immers ook niet in je planningen passen, maar probeer er zo veel mogelijk rekening mee te houden. Daarnaast laden de batterijen van tegenwoordig ook zo snel op dat wanneer je ineens spontaan ’s middags weggaat, je vaak in de ochtend nog voldoende tijd hebt om de batterij vol genoeg te laden.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom moet jij nu beleggen in aandelen?

Wat is de beste smartwatch?

Een elektronisch toegangssysteem, hoe werkt het?