Losser Digitaal
Image default
Tech

Harde schijven vernietigen voorkomt aansprakelijkheid voor datalek

Harde schijven bevatten vaak gevoelige, vertrouwelijke informatie. Hierbij kunt u denken aan personeelsgegevens, verslagen, informatie over verkoop en zelfs contracten.

Vernietiging via richtlijnen

Om die reden is het belangrijk, om de vernietiging van uw harde schijven in deskundige handen te leggen. Om zeker te zijn, dat de gegevens op uw harde schijven ook daadwerkelijk op de juiste manier worden vernietigd, dient dit te gebeuren volgens de richtlijnen van de AVG/GDPR richtlijnen. Veilig en snel, eventueel op uw eigen locatie. Hierdoor wordt de kans op het lekken van data aanzienlijk verkleind.

Zelf wissen biedt geen garantie

Vaak wordt gedacht dat het wissen van een harde schijf hetzelfde effect heeft als vernietiging. Dit is echter onjuist. Informatie die van een harde schijf is gewist, kan namelijk in veel gevallen weer teruggehaald worden. Om echt zeker te weten dat alle data op de harde schijf wordt verwijderd, is vernietiging van de harde schijf de enige optie. Uw harde schijven zelf vernietigen biedt u geen garantie, dat de gevoelige informatie ook blijvend vernietigd is. Zelfs als u zich zou uitleven met een hamer en de harde schijf in kleine stukjes slaat, kan de informatie nog steeds gereproduceerd worden. Andere oplossingen als water over de schijf gooien, bieden ook geen soelaas. Harde schijven laten vernietigen door een specialist is dus een goede keuze.

Vernietigingslocatie of mobiele shredderwagen

Zorg dat u voor een betrouwbare optie kiest en laat het vernietigen van de harde schijven uitvoeren, door een bedrijf dat uitstekende kennis van zaken heeft. Deze bedrijven zullen de harde schijven bij u op locatie of in speciale vernietigingslocaties, met behulp van een zogeheten shredder, definitief vernietigen. De shredder zorgt er namelijk voor dat de harde schijf wordt verbrijzeld of verpulverd. Hierdoor ontstaan dusdanig kleine deeltjes, dat de informatie die op de harde schijf staat, met geen enkele mogelijkheid meer te achterhalen is. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid, om bij u op locatie te komen met een mobiele shredderwagen. Nadat de harde schijven zijn vernietigd, ontvangt u een hiervan een vernietigingscertificaat.

Gescreende medewerkers

Om met vertrouwen uw harde schijven uit handen te kunnen geven, is het van belang, vertrouwen te hebben in de partij die dit voor u gaat uitvoeren. De medewerkers zijn allen gescreend en dus betrouwbaar bevonden. Door de vernietiging bij u op locatie te laten plaatsvinden, kunt u zelf ook aanwezig zijn bij de vernietiging. Zien doet immers geloven.

Beveiligde vernietiging

Voor de vernietiging wordt u in de gelegenheid gesteld, de te vernietigen harde schijven en eventueel ander te vernietigen datadragers, in een beveiligde container te deponeren. U sluit de container daarna zelf af. Zo heeft echt helemaal niemand anders toegang, tot al uw belangrijke informatie. Het enige moment dat de container even geopend wordt, is boven de shredder. Dit gebeurt dan echter onder toezicht van een video, dus ook dan is de veiligheid gewaarborgd. Voorkom aansprakelijkheid door datalekken en laat uw harde schijven deskundig vernietigen.

Bekijk hier hoe het proces in enkele simpele maar effectieve stappen verloopt:


*Bron afbeelding:  CTC IT Solutions

Gerelateerde artikelen

Het beste lasbedrijf in jouw omgeving

Waarom is het belangrijk om Cisco CCNA-certificaten te behalen?

Grote bestanden versturen