Losser Digitaal
Image default
Tech

Handige tools (gratis en betaald) om een professionele website te bouwen

Het is tegenwoordig niet moeilijk om een professionele website te bouwen. Gebruik je WordPress, dan heb je tegenwoordig alle tools hiervoor in huis. Sommige tools zijn gratis, voor andere betaal je een (over het algemeen kleine) vergoeding.

In dit artikel geef ik je 4 plugins die je kunnen helpen bij het maken van je eigen website.

Eenvoudig een website ontwerpen met Elementor

Elementor is een zogenaamde PageBuilder. Hiermee bouw je zonder enige kennis van codes de meest prachtige websites. Vroeger werd het soms nog afgeraden om gebruik te maken van een PageBuilder, omdat het de snelheid van je website niet ten goede zou komen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Ook met een PageBuilder kun je een snelle website bouwen.

Website beter vindbaar maken met SEOpress

Om je website beter vindbaar te maken, moet je aan bepaalde standaarden voldoen. Zo hebben je websites bijvoorbeeld een SEO titel en een meta omschrijving nodig, en is het belangrijk om je afbeeldingen goed te optimaliseren.

SEOpress is een handige, lichtgewicht plugin waarmee je dat kunt doen. SEOpress heeft, net zoals veel andere SEO plugins zowel een betaalde, als een gratis versie. Met de gratis versie kun je al genoeg doen om goed te scoren in Google. Daarnaast heeft SEOpress als voordeel dat de betaalde versie relatief goedkoop is. Meer info over SEOpress vind je hier.

Pagina sneller laden met Asset Cleanup

Het nadeel van WordPress is dat je al snel te veel plugins download. De scripts van deze plugins worden vaak op alle pagina’s ingeladen, terwijl dit niet nodig is. Hierdoor wordt de website onnodig traag. Met Asset Cleanup kun je de scripts verwijderen van de pagina’s waar die niet nodig zijn. Zo gebruik ik bijvoorbeeld bij mijn blogartikelen geen Elementor. Ik heb daar dan ook standaard alle Elementor scripts uitgeschakeld.

Let wel op! Deze plugin vraagt veel testen. Als je een script uitzet die blijkbaar wel nodig was, kan je website niet meer goed laden.

Gerelateerde artikelen

Verdieping in lassen Nijmegen

Investeren in Bitcoin

Are you looking for a back pressure regulator to solve pressure related issues in your chemical proc