Losser Digitaal
Image default
Tech

De ins en outs van een lasbedrijf

Een lasbedrijf is niet iets wat mensen vaak horen dus wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal bij een lasbedrijf.  Natuurlijk snapt iedereen wel dat er bij een lasbedrijf wordt gelast, alleen weten niet veel mensen wat dit nou eigenlijk allemaal precies inhoud. Er zijn verschillende vormen van lassen zoals TIG lassen, MIG MAG lassen en elektrode lassen. Ook is lassen bijvoorbeeld handig voor montagewerk of reparatiewerk.

De soorten lassen: hoe en waarbij te gebruiken

Veel technieken worden gebruikt bij een lasbedrijf. Een paar van deze technieken zullen worden uitgelegd. TIG lassen is een techniek die voornamelijk gebruikt wordt bij RVS en aluminium. RVS staat voor roestvrij staal. TIG lassen is ook toe te passen op het lassen van koper en staal. MIG of MAG lassen staat bekend om de snelheid en de veelzijdigheid waarmee het lassen gebeurd. Hoe MIG of MAG lassen in zijn werking gaat is dat er bij deze techniek metalen aan elkaar worden gelast met beschermende gassen. Elektrode lassen is een techniek die je thuis zelf ook zou kunnen doen. Nou is het zo dat je toch fouten zou kunnen maken en dat het niet helemaal gaat zoals u had gehoopt. Daarom is het toch slim om elektrode lassen over te laten aan een professional. Elektrode lassen wordt vooral toegepast op buizen, plaatwerk en profielen. Bij elektrode lassen is het zo dat er een mooie lasnaad ontstaat waarbij u er verzekerd van bent dat de gelaste delen muurvast zitten en nergens heengaan.

Een lasbedrijf houd zich dus bezig met verschillende technieken, maar ook verschillende soorten laswerk. Lasbedrijven zijn vaak gespecialiseerd in verschillende technieken en lassen voor verschillende soorten bedrijven. Sommige doe bijvoorbeeld veel lassen op boten, andere doen veel met reclameborden en ga zo maar door. Als u dus opzoek bent naar een lasbedrijf voor uw opdracht is het handig om naar een bedrijf te zoeken die zich specialiseert in de opdracht die u door hun gedaan wilt laten worden.Gerelateerde artikelen

Wat is een e-sigaret (vape) en waarom is deze zo populair?

Cube elektrische fietsen bij Superfietsen.nl

Mobiele bereikbaarheid en ICT voor de zorg dankzij Vcare