Losser Digitaal
Image default
Tech

Bitcoin nieuws: Mysterieus Bitcoin-mijnbouwpatroon mogelijk opgelost na zeven jaar

We weten misschien niet wie Satoshi Nakamoto was, maar dit is tenminste een mysterie dat we denken dat we kunnen oplossen.

1,1 miljoen bitcoin

Cointelegraph melde vorige week over de laatste bevindingen van Sergio Dermain Lerner, die bekend staat om zijn ontdekking van de zogenaamde “Patoshi patroon.” Zijn laatste onderzoek suggereert dat Satoshi Nakamoto waarschijnlijk een enkele pc gebruikt om ongeveer 1,1 miljoen Bitcoin (BTC) te mijnen. Echter, het lijkt erop dat er iets van nog groter belang verloren is gegaan in de opwinding over deze ontdekking. Als Lerner’s laatste bevindingen juist zijn, zou het een einde maken aan zeven jaar aan speculatie over de betekenis achter het mysterieuze patroon.

Mysterieus Bitcoin patroon

Lerner schreef voor het eerst over het mysterieuze Bitcoin-mijnbouwpatroon in maart 2013. Sommige privacyfouten in de originele Bitcoin-code stonden hem toe om Satoshi’s mijnbouwe eigenaardigheden te ontdekken. De kern van het patroon komt voort uit het feit dat De mijnbouwcode van Satoshi het ExtraNonce-veld anders heeft verhoogd dan de standaard Bitcoin-code. Een paar maanden geleden suggereerde Lerner ook dat Satoshi afzag van het mijnen in de eerste vijf minuten van het blok. Dit leidde tot groeiende speculaties over de betekenis achter dit patroon.

Gemarkeerde bitcoins

Sommigen hebben gesuggereerd dat Satoshi opzettelijk hun Bitcoins “markeerte”. Anderen zeggen dat dit een manier voor het Satoshi team was om hun delen van het fortuin af tebakenen. Sommigen speculeren dat Satoshi hun apparatuur of code optimaliseerde, waardoor ze sneller dan iemand anders konden mijnen. Weer anderen geloofden dat het patroon voortkwam uit het feit dat Satoshi ongeveer 50 machines gebruikte voor mijnbouw. Deze laatste theorie kan Craig Wright het idee hebben gegeven om te beweren dat hij een Bitcoin-boerderij in Australië gebruikte om zijn munten te delven.

Unieke manier om bitcoin te mijnen

De waarheid, echter, lijkt minder spannend, maar meer geluid. Satoshi gebruikte een pc met meerdere breedtes voor mijnbouw. (Lerner stelde ons ook voor dat satoshi mogelijk een Field-programmeerbare gate array gebruikte, wat in overeenstemming zou zijn met Satoshi die blijkbaar “pre-inventing” GPU mining zou gebruiken en deze conclusies zou niet daardoor beinvloed zijn.) Om redundantie te voorkomen, zou Satoshi elke draad beperken tot een duidelijke, niet-overlappende nonce-ruimte. Tijdens Bitcoin mining wordt een nonce verhoogd met elke mislukte poging om een hashpuzzel op te lossen. Zo is het mysterieuze patroon misschien niet gemaakt door keuze, maar eerder als een bijwerking van satoshi’s unieke mijnbouw setup. Lerner was het eens met deze conclusie, waardoor we de speculatie over deze theorie voor eens en voor altijd kunnen laten rusten. Voor meer zulk bitcoin nieuws ga naar cryptobenelux

 

https://cryptobenelux.com/

Gerelateerde artikelen

Rydon: duurzame fietslamp van Nederlandse bodem

Website optimalisatie – Hoe kan ik mijn website verbeteren?

Koop gemakkelijk en snel een afbindband