Losser Digitaal
Image default
Tech

Apple Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM) is een soort softwareoplossing die door organisaties wordt gebruikt om mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops, te beheren en te beveiligen. Met MDM kunnen IT-beheerders mobiele apparaten op afstand beheren en bewaken, beveiligingsbeleid afdwingen en applicaties en updates distribueren. Met MDM kunnen beheerders een reeks taken beheren, waaronder:

 • Device provisioning: nieuwe apparaten inschrijven en configureren voor zakelijk gebruik.
 • Apparaatinventarisbeheer: het volgen van de locatie, status en gebruik van apparaten.
 • Beveiligingsbeleid afdwingen: instellen en afdwingen van beleid zoals toegangscodes, versleuteling en gegevens wissen.
 • Applicatiebeheer: het distribueren, bijwerken en beheren van bedrijfsapplicaties op apparaten.
 • Content management: Beheer van de toegang tot en distributie van bedrijfsgegevens en documenten.

MDM-oplossingen kunnen lokaal of in de cloud worden geïnstalleerd en ondersteunen meestal meerdere besturingssystemen, zoals Android, iOS en Windows. Het primaire doel van MDM is om de veiligheid van bedrijfsgegevens op mobiele apparaten te waarborgen, terwijl werknemers tegelijkertijd productief en efficiënt kunnen werken.

Hoe kun je een iphone beveiligen tegen ongewenste toegang?

Er zijn verschillende manieren om een iPhone te beveiligen tegen ongewenste toegang. Hier zijn een paar tips:

 • Stel een toegangscode in: Dit is de meest elementaire vorm van beveiliging. Ga naar “Instellingen” > “Face ID en toegangscode” of “Touch ID en toegangscode” en stel een 6-cijferige of langere toegangscode in. Zorg ervoor dat dit geen gemakkelijk te raden code is.
 • Gebruik Face ID of Touch ID: Als jouw iPhone deze functie heeft, kan je dit gebruiken om snel en veilig toegang te krijgen tot jouw telefoon. Ga naar “Instellingen” > “Face ID en toegangscode” of “Touch ID en toegangscode” en schakel de functie in.
 • Schakel automatische vergrendeling in: Hierdoor wordt jouw iPhone vergrendeld als deze gedurende een bepaalde periode niet wordt gebruikt. Ga naar “Instellingen” > “Display en helderheid” en stel een tijdslimiet in voor automatische vergrendeling.
 • Schakel “Vind mijn iPhone” in: Hierdoor kan je jouw iPhone op afstand vergrendelen, wissen of lokaliseren als deze verloren of gestolen is. Ga naar “Instellingen” > “[jouw naam]” > “iCloud” en schakel “Vind mijn iPhone” in.
 • Schakel tweestapsverificatie in: Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe aan jouw Apple ID, waardoor het moeilijker wordt voor hackers om toegang te krijgen tot jouw account. Ga naar “Instellingen” > “[jouw naam]” > “Wachtwoord en beveiliging” en schakel tweestapsverificatie in.
 • Pas app-machtigingen aan: Ga naar “Instellingen” > “Privacy” en bekijk de app-machtigingen. Schakel de toegang tot locatie, camera of microfoon uit voor apps die deze toegang niet nodig hebben.

Door deze stappen te volgen, kan je jouw iPhone beter beveiligen tegen ongewenste toegang.

Wat kan een apple specialist betekenen voor bedrijven

Een Apple business specialist kan bedrijven op verschillende manieren helpen:

 • Advies over het gebruik van Apple-producten: Een Apple specialist kan advies geven over het gebruik van Apple-producten in het bedrijfsleven en helpen bij de keuze van de juiste apparatuur en software die aansluit op de behoeften van het bedrijf.
 • Implementatie van Apple-oplossingen: Een Apple specialist kan bedrijven helpen bij het implementeren van Apple-oplossingen, zoals het opzetten van een Apple-netwerk of het configureren van Apple-apparaten voor zakelijk gebruik.
 • Training van personeel: Een Apple specialist kan training geven aan medewerkers over het gebruik van Apple-producten en de bijbehorende software. Dit kan helpen om de productiviteit te verhogen en efficiëntie te verbeteren.
 • Technische ondersteuning: Een Apple specialist kan technische ondersteuning bieden aan medewerkers en zorgen voor een snelle oplossing van problemen met Apple-producten en -software. Dit kan helpen om de downtime van medewerkers te minimaliseren en de productiviteit te verhogen.
 • Beheer van Apple-apparaten: Een Apple specialist kan bedrijven helpen bij het beheren van Apple-apparaten, zoals iPhones en iPads, door middel van Mobile Device Management (MDM) en andere tools voor apparaatbeheer. Dit kan helpen om de beveiliging en privacy van bedrijfsgegevens te waarborgen.

Kortom, een Apple IT expert kan bedrijven helpen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van Apple-producten en -software, en bijdragen aan de efficiëntie en productiviteit van het bedrijf.

https://www.luxmy.nl/

Gerelateerde artikelen

Overzichtelijk je uren bijhouden als zzp’er

Are you looking for a back pressure regulator to solve pressure related issues in your chemical proc

Wat is het verschil tussen Android en iOS software?