Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Nieuwe mobiele telefoon kopen, waar moet je op letten?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten mobiele telefoons te koop. Ieder jaar komen er zelfs steeds meer modellen bij. Het is goed te begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. ¨Welk model past bij mij en welke functies heb ik allemaal nodig?¨ zijn vragen die je aan jezelf kunt stellen. Wij helpen jou graag een handje op weg, door je bewust te maken van een aantal punten, waar je op kunt letten voordat je een mobiele telefoon koopt.

Wat is het verschil tussen prepaid en een abonnement?

De eerste vraag die je jezelf het beste kunt stellen, is of je graag wilt telefoneren via een abonnement of via prepaid. Bij prepaid betaal je vooraf een bedrag waar je vervolgens mee kunt telefoneren en/of internetten. Wanneer je dit tegoed verbruikt heb, is het niet meer mogelijk om te bellen met je telefoon, met uitzondering van het noodnummer (112). Mensen kunnen vooralsnog wel naar jou bellen. Is je beltegoed voor het einde van de maand opgegaan? Dan kun je deze herladen naar een zelf gekozen bedrag. Vergelijk de beste prepaid sim only op Prepaidsimkaarten.nl.

Bij een abonnement betaal je een vast bedrag per maand. Tegenwoordig krijg je bij de meeste providers voor dit bedrag onbeperkt bellen en/of internet. Hierdoor zul je dus nooit een tekort hebben en hoef je geen tegoed meer op je simkaart te plaatsen. Maak jij juist weinig gebruik van je mobiel? Dan kun je een goedkoper abonnement afsluiten met een bundel voor bellen en internet. Ga je toch over je bundel heen? Het is in dit geval nog wel mogelijk om te bellen, alleen wordt je bundel dan wel iets duurder en werkt het internet langzamer. 

Ben jij erachter wat het beste bij jou past? Dan kun je nu beginnen met het vergelijken van mobiele telefoons.

Hoe kies je een telefoon uit?

De ene mobiel is de ander niet. Waar moet je op letten voordat je een telefoon aanschaft? Het is goed om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Heb je een voorkeur voor een softwaresysteem?

  • Welk formaat telefoon wil je?

  • Hoe lang moet de batterij meegaan?

  • Heb je eisen aan de camera?

De meeste mobiele telefoons draaien hun softwaresystemen op iOS of op Android. Het merk Apple is de enige in de markt die draait op het iOS systeem. Andere telefoonmerken maken veelal gebruik van Android. 

Het formaat van de telefoon kan de ervaring van de telefoon maken of breken. Het voordeel van kleinere telefoons is dat ze met één hand te bedienen en gemakkelijk in de broekzak passen. Het nadeel van kleinere telefoons is dat het lastiger is om erop te werken, gamen of films te kijken. 

Ben jij veel onderweg en daardoor niet in staat om gemakkelijk je mobiel op te laden? Bekijk eens de recensies van consumenten over de batterijduur. Op deze manier krijg je het beste beeld erbij.

Ben jij dol op het maken van foto´s of sta je graag op de foto? Er zitten veel verschillen in de kwaliteit en functies van de camera´s van telefoonmerken. In de omschrijving van de telefoon kom je meer te weten over het soort lens, aantal megapixels en de beeldstabilisatie.

Gerelateerde artikelen

Hulpmiddelen kopen voor senioren met service aan huis

Stap buiten je comfortzone: Hoe zet je de eerste stap naar groei en verandering

Vrijheid van Meningsuiting vs. Discriminatie