Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Geen afwijking of ziekte, maar een karaktereigenschap

HSP coaching is een vorm van coaching die je helpt bij het ontdekken van de waarde die je hooggevoeligheid je kan bieden. Je leert wat hooggevoeligheid inhoudt en hoe je ermee om kan gaan. Het gaat er bij deze coaching vooral om dat je leert de eigenschappen van je hooggevoeligheid, of HSP, om te zetten in een kracht die je kan gebruiken. Een HSP coach Utrechtkan je daarbij helpen. Het allerbelangrijkste wat je moet doen om te zorgen dat deze coaching helpt is het accepteren van je hooggevoeligheid. Mensen met hooggevoeligheid worden ook wel hoogsensitief genoemd. 

HSP en zelfbeeld 

Hooggevoeligheid zorgt bij veel mensen voor problemen. Dit komt vooral doordat ze anders zijn dan andere, zich in bepaalde situaties anders gedragen en dat ze niet weten hoe ze om moeten gaan met hun HSP. Het hebben van hooggevoeligheid zorgt bij veel mensen dan ook tot een laag zelfbeeld. Een HSP coach Amsterdam kan je hierbij helpen. Samen met een coach kan je werken aan de acceptatie van je hooggevoeligheid, aan wat je belangrijk vindt en hoe je dit kunt verwezenlijken. Samen met een coach ga je kijken naar welke stappen je kan ondernemen om je HSP onder controle te krijgen en er mee te leren leven. 

Het zoeken van oplossingen 

Na het accepteren van je HSP komt het soms voor dat je nieuw gedrag moet aanleren. Dit zal er niet voor zorgen dat je helemaal veranderd, maar het gaat je wel helpen om je HSP te reguleren. Tijdens de coaching sessies kan je aan de slag gaan aan het leren omgaan met prikkels uit je omgeving. Maar ook ga je kijken naar oplossingen om ervoor te zorgen dat je hooggevoeligheid niet zorgt voor een burn-out of stress. Tevens ga je op zoek naar ideeĆ«n en oplossingen om ervoor te zorgen dat je je HSP om kan zetten in een kracht die je kan gebruiken. 

Absoluut geen ziekte 

Je gaat ook aan het werk met het stellen van grenzen en met hoe je deze aan je omgeving introduceert. Je leert wat HSP precies inhoudt en hoe je hiermee kunt leren leven zodat het je niet tegenwerkt in je dagelijkse leven. Het is van belang dat je leert in te zien dat het geen ziekte of afwijking is, maar dat hooggevoeligheid een eigenschap is die bij jou als persoon hoort. Het hebben van HSP zorgt ervoor dat je simpelweg gevoeliger bent voor prikkels uit je omgeving, zoals licht en geluid.  

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/

Gerelateerde artikelen

Djembe workshop voor jong en oud

Alles voor een perfect huwelijk

Letselschade specialist in Hengelo en Almelo