Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Is Amerika een duur land?

Hoe vet is het om op uitwisseling te gaan Amerika en daar het geweldige tienerleven te leven. De Amerikaanse schoolbussen en kantines. Net alsof je in een film bent. Het volgen van een high school in Amerika is zeer effectief en een bijzonder ervaring. Je verbetert je Engelse taal, maar je gaat ook jezelf helemaal ontwikkelen. Het wonen in Amerika is alleen niet gratis. Aan een uitwisseling zit een flink kostenplaatjes. Het is de ervaring helemaal waard, maar wil jij nou weten hoe duur het leven in Amerika is? Lees dan dit artikel verder!

Kosten eten en drinken

In Amerika betaal je met dollars. Het is dan dus handig om de wisselkoers in de gaten te houden. Zo krijg je een beter beeld van jouw uitgaven. In het algemeen zijn de prijzen gelijk aan de prijzen in Nederland. Er zijn echter ook wel grote verschillen. Uit eten gaan is in Amerika veel goedkoper, dan dat in Nederland kost. De porties zijn in Amerika ook stukken groter. In Amerika is alleen het ding dat je standaard een vast percentage aan fooi moet geven. Vaak ligt dit percentage tussen de vijftien en vijfentwintig procent. 

Brandstofkosten

Brandstof is in Amerika een stuk goedkoper dan in Nederland. Dat is een meevaller, alleen moeten de Amerikanen grotere afstanden afleggen, dan wij dat gewend zijn. Om van a tot b te komen, kost veel meer tijd en afstand. In Amerika heb je ook weinig parkeerkosten. Dit is alleen in enkele grote steden berekend. In Amerika heb je wel nog sales tax dat er nog bij opgeteld moet worden bij alles wat je koopt. Dit brengt de kosten nog omhoog. Per staat verschilt het hoeveel de sales tax bedraagt. Houd hier dus ook altijd rekening mee. 

Collegegeld

Het collegegeld ligt in Amerika veel hoger, dan in Nederland. Zo bedraagt het collegegeld in Amerika tussen de 26.000 dollar en de 50.000 dollar. Dit is een hoop geld en dan heb je nog geen kamer waar je kan verblijven tenzij je nog thuis woont. Door de hoge kosten stellen veel universiteiten in Amerika beurzen ter beschikking. Wil je voor een half jaar aan een high school studeren? Dan kan je er van uitgaan dan je minsten 10.000 euro kwijt bent. Bij Information Planet word je geholpen om van jouw droom werkelijkheid te maken. 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Stap buiten je comfortzone: Hoe zet je de eerste stap naar groei en verandering

De impact van social media op ons dieet: van fitspiration tot fastfood

Bruidsschat