Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Tips om lekker motor te rijden in de winter

Vind jij het ook zo lekker om motor te rijden? Nu is het in het voorjaar en in de zomer natuurlijk prachtig om te rijden. Als je in de winter ook graag lekker wilt rijden dan kan het wel eens koud zijn, regenachtig en veel wind. Met deze tips kunt je ook als het minder weer is toch lekker touren op de motor.

Kies voor warme kleding

Wanneer het koude wordt is het belangrijk om je lekker warm te kleden zodat je lekker warm blijft, wel zo prettig tijdens het rijden. Ga voor een winddichte jas en broek met Gore-Tex. Deze kleding zorgt er tevens voor dat regen wordt tegengehouden. De kleding ademt daarnaast goed. ies tevens voor lekker warme laarzen en handschoenen.

Extra warme handen

Heb je het vaak echt koud en wil je extra warme handen, ga dan voor verwarmde handschoenen. Deze handschoenen zijn voorzien van verwarmingselementen en kunnen je handen en vingertoppen goed warm houden tijdens de koudste dagen van het jaar. Deze handschoenen kun je vaak opladen met een accutje of door batterijen te plaatsen.

Pas op voor gladde banden

In de winterperiode heb je zeker wanneer je net weg gaat op de motor koude banden. Doordat de banden niet zo zijn opgewarmt heb je weinig grip. Dit kan tijdens winterweer wel eens zorgen voor gladde en vervelende situaties. Let dus extra goed op wanneer je banden noig koud zijn.

Tijdens de sneeuw niet rijden

Als het sneeuwt, ijzelt of glad is dan is een motor erg gevaarlijk om op te rijden. Het advies is dan ook altijd de motor te laten staan tijdens het winterweer. Als het echt niet anders is vermijdt dan de niet gestrooide wegen om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te vermijden. Pak bij voorkeur de auto. Lekker warm en zeker veiliger dan op de motor.

https://www.kopenenvergelijken.nl

Gerelateerde artikelen

Recreatie

Tips voor het veilig verzenden van boeken op een pallet

Overal warm water met de Arca butaan propaan geiser