Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Sittard: het verborgen juweel van Zuid-Limburg

Iedereen kent Maastricht. Maar ken je ook Sittard? Als je deze plek niet kent of nog nooit hebt bezocht, dan moet je dat zeker eens doen. In deze blog vertellen wij je precies waarom. We nemen je mee in de geschiedenis van Sittard en de mooiste en leukste plekken van de stad.

Korte geschiedenisles

Sittard behoort tot één van de oudste steden van Nederland en kent een roemrijk verleden. Als sinds het jaar 1243 heeft Sittard stadsrechten. Na wat wisselingen tussen behoren tot Duitsland en België, behoord Sittard sinds 1815 tot het Koninkrijk der Nederlanden.

Kasteel Limbricht

Als je van kastelen houdt, dan kijk je hier je ogen uit. Kasteel Limbricht is een prachtig kasteel dat gelegen is in de stad Limbricht, in Nederland. Het kasteel werd voor het eerst gebouwd in de 13e eeuw, en het heeft in de loop der jaren heel wat veranderingen ondergaan. De huidige versie van het kasteel werd gebouwd in de jaren 1800, en het wordt nu gebruikt als een museum. Het kasteel is open voor het publiek, en het is een populaire toeristische attractie. Het interieur van het kasteel is prachtig, en het beschikt over vele mooie kamers en gangen. Er is ook een grote binnenplaats in het midden van het kasteel, dat is een populaire plek voor bezoekers om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. Het kasteel is omgeven door een prachtig park, dat ook een populaire plek is voor bezoekers om te verkennen.

Trapperie de Gats

In het karakteristieke en monumentale pand uit 1535, gevestigd op de markt in Sittard, heet ‘De Gats’. Dit betekent ‘smal straatje’ in het Limburgs en is vernoemd naar het straatje naast het pand. Het is een prachtig café met een sfeervol terras waar je heerlijk kunt genieten van een hapje of drankje.

Winkelen in Sittard

Ben je een shop-a-holic? Dan heeft Sittard alles in huis voor een heerlijk dagje winkelen. Prachtige boetiekjes, talloze specialzaken, maar ook internationale ketens. Je vindt het allemaal in deze stad. Zeker tijdens prachtige zomerdagen is het ideaal om hier te winkelen.

Ben je helemaal enthousiast geworden over Sittard en zou je er het liefst naar toe willen verhuizen? Een verhuisbedrijf Limburg kan je hiermee helpen.

https://www.urlkoning.nl/hoe-u-voor-te-bereiden-op-uw-verhuizing/

Gerelateerde artikelen

De perfecte trouwlocatie voor uw speciale dag

Hoe een tf backpack mijn leven heeft gered

Wat is Mindfulness?