Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Hondenkar achter je fiets of toch liever een fietsmand

Hondenkar achter je fiets of toch liever een fietsmand?

Het beste alternatief voor een fietskar hond is meestal een fietsmand, maar niet altijd. Een fietsmand is bijvoorbeeld geschikt voor kleinere honden, maar grotere honden kun je hier niet in laten zitten. Bedenk ook goed: bij een val met de fiets, komt de klap voor je hondje harder aan. Veel mensen kiezen om deze veiligheidsreden dan ook vaak voor een fietskar die achter de fiets bevestigd kan worden. Naast de veiligheid is het voor je hond ook altijd een opwindende reis achterin een fietskar waar iedere hond van geniet.

Neem je wel of geen regenkap erbij?

Een hondenfietskar heeft meestal een overkapping, maar dit is niet altijd het geval. Let er bij de aankoop van een hondenfietskar hier dus goed op. Anders moet je deze later nog bij bestellen. Je wilt natuurlijk niet dat een onverwachte regenbui over je hond neervalt.

Kies een felle kleur

Het is natuurlijk niet verrassend dat je met een hondenfietskar minder wendbaar bent. De fietskar maakt je langer en een stukje breder. Dan is het verstandig om te denken aan extra veiligheidsmaatregelen. Hoe je dit doet? Door een hondenfietskar uit te kiezen die is voorzien van een extra opvallende, felle kleur. Kies er bij voorkeur voor kleuren die ook weerkaatsend zijn. Dit valt extra op en dit is vooral prettig als je in het donker fiets.

Heeft jouw fietskar geen felle kleuren? Dan moet je ervoor zorgen dat er genoeg reflectoren bevestigd zijn aan jouw fietskar. Dit weerkaatst en zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent. Verder kun je ook fietsen met een vlaggetje dat de lucht in steekt, en je kunt zorgen voor verlichting achterop de fietskar.

Ben je op zoek naar meer beste honden tips? Neem dan eens een kijkje bij onze topic over hondenmand.

https://sloffen24.nl/

Gerelateerde artikelen

Dagactiviteit nodig? Ga varen!

opvouwbare bolderwagen

Paardrijkleding