Losser Digitaal
Image default
Kunst

Waarom zou je naar een art gallery gaan?

Kunst, je moet ervan houden of je haat het. Het is ook altijd goed, immers jij kan iets mooi vinden en de ander vindt het lelijk. Vroeger gingen mensen naar een museum om kunst te bekijken. Maar steeds minder mensen bezoeken een museum. In plaats daarvan bezoeken ze eerder een art gallery. Er zijn in de laatste jaren heel wat kunstgalerieën geopend in Nederland.  Maar waarom zou je naar een art gallery gaan in plaats van een museum?

Voor de beginnende kunstenaar

Kunst in een museum is vaak een stuk ouder, er worden historische werken vertoond van beroemde kunstenaars. Ook wordt er mondern werk getoond maar vaak wel van kunstenaars die hun naam al hebben verdiend. Ben jij een beginnende kunstenaar? Dan heb je waarschijnlijk al eens ervaren hoe lastig het is om jouw werk te promoten. Een art gallery kan in dat geval een prima uitkomst zijn. Toch kom je daar ook niet zo maar tussen. Wanneer jij je werk wilt tonen in een art gallery, moet je wel van goede huizen komen. Vaak is er een art gallery niet heel veel plek beschikbaar en heeft de galeriehouder vaak een vaste club met kunstenaars die hun werk tonen in de galerie.Maar als beginnende kunstenaar kom je in een art gallery sneller te hangen dan in een museum.

Voor de koper

Een art gallery is niet alleen voor beginnende kunstenaars aantrekkelijk. Ook voor mensen die kunst aan willen schaffen, kan een kijkje in een kunstgalerie zeker de moeite waard zijn. Vaak vindt je er bijzondere en unieke stukken. Van elk kunstwerk is er vaak maar 1. Je weet ook direct wat er allemaal verkrijgbaar is, want dat hangt op de art gallery .  Dit maakt het uitzoeken van kunst namelijk een stuk makkelijker.

 

 

Gerelateerde artikelen

Een korte geschiedenis van neonverlichting

Bezoek een kunstgalerie in Rotterdam

Kopen van de juiste kunstplanten