Losser Digitaal
Image default
Kunst

Grafkunst van RVS

Artistieke en kunstzinnige ontwerpen voor een Grafmonument

Ook als het leven van uw dierbare zelf niet in het teken stond van kunstzinnig en/of artistiek bezig zijn dan nog kan een kunstzinnig en artistiek ontworpen en vormgegeven grafmonument passend zijn. Vooral als uw dierbare hield van moderne vormgeving, architectuur en cultuur.

 

Om samen met elkaar onder begeleiding van een kunstenaar tot een passend ontwerp te komen is een unieke belevenis. Persoonlijker kun je een grafmonument nauwelijks maken.

Modern en eigentijds

Met moderne graveer en etstechnieken is erg veel mogelijk. Ook is het mogelijk om persoonlijke herinneringen in het monument te verwerken. Denkt u aan de vingerafdruk of de naam in het eigen handschrift van de overledene.

Het uiteindelijke resultaat moet een voor u aansprekend grafmonument worden. Iets dat als zeer persoonlijk en passend grafmonument wordt ervaren.

Grafkunst

Grafkunst door grafkunstenaar ontworpen voegt net dat extra accent of detail toe. Ook staat de grafkunstenaar garant dat de verhoudingen juist zijn, dat de materiaal keuze ook op lange termijn duurzaam en mooi blijft. Hij/zij kent de beperkingen en de mogelijkheden van moderne en eigentijdse materialen als geborsteld RVS, gezandstraald glas en geroest Corten staal.

Opvallend accent

Laat het graf van uw dierbare een bijzonder en uitspringend accent zijn tussen de vele standaard stenen. RVS en glas op de juiste manier toegepast geven een licht en fris accent op de begraafplaats. 

Vakwerk

Door met vakmensen samen te werken die liefde hebben voor het ontwerp, de materialen en het vak ontstaan prachtige grafmonumenten en gedenktekens.

Kijkt u bijvoorbeeld naar deze bijzondere grafmomumenten, allen uniek en eenmalig gemaakt van Roestvast staal (INOX),  glas en corten staal. 

 

Het proces van het maken van een RVS monument

 

Memorabel maakt daarom unieke monumenten met moderne materialen als RVS, geroest staal en glas voor iedere klant een ander ontwerp. Alles is altijd persoonlijk en uniek en door alleen maar door Nederlandse vakmensen gemaakt in samenspraak met nabestaanden gemaakt. Nabestaanden zijn ook welkom om tijdens de uitvoering tussendoor een kijkje te komen nemen. Indien mogelijk mag u meehelpen. 

Ieder mens is uniek. En ieder mens heeft unieke eigenschappen en eigen-aardigheden. We verschillen van karakter, voorkeuren en hobby’s  Al deze zaken passeren de revue bij het maken van een ontwerp voor een persoonlijk grafmonument. Om te kijken wat het beste past bij u of uw dierbare voor wie u een grafmonument wilt, gaat de grafkunstenaar uitgebreid in gesprek met u. Want om een echt persoonlijk ontwerp te kunnen maken is tijd en aandacht nodig.

U deelt wat u wilt en kunt Bijvoorbeeld: persoonlijke verhalen, kaarten, foto’s, herinneringen en opmerkelijke zaken, uw wensen en ideeën. In alle rust staan we samen stil bij het ontwerp van een gedenkteken of grafmonument  voor uw dierbare. In de praktijk is dit verdrietig en tegelijkertijd ook heel troostrijk en zelfs helend.

Samen maakt u met de grafkunstenaar een persoonlijk grafmonument dat maar voor één iemand gemaakt kan zijn: voor uw dierbare! U eert en gedenkt uw dierbare op unieke en heel persoonlijke wijze.

Graag adviseren we ook u over een persoonlijke grafsteen of  gedenkteken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking.

Jeroen Stok

Dit artikel werd geschreven door Jeroen Stok, kunstenaar van RVS beelden en kunstwerken die ook persoonlijke grafkunstmonumenten in opdracht maakt. 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

https://www.memorabel.nl/stijl/kunstzinnig-artistiek/

Gerelateerde artikelen

Kindertijd herbeleven is het mooiste

Kopen van de juiste kunstplanten

Theaterworkshop op school