Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Kattenvoer voor je kat kopen?

Als je een kat hebt, weet je dat het erg belangrijk is om goed kattenvoer voor hem of haar te kopen. Maar wat is goed kattenvoer precies? En waar moet je op letten als je kattenvoer koopt?

Kattenvoer moet 30% vlees bevatten

Katten zijn carnivoren en hebben dus vlees nodig om gezond te blijven. Koop dus altijd kattenvoer dat vlees bevat. Let ook op de hoeveelheid vlees in het voer. Het beste kattenvoer bevat minstens 30% vlees. Verder is het belangrijk om kattenvoer te kopen dat rijk is aan proteïnen en vetten. Katten hebben namelijk veel energie nodig om goed te kunnen functioneren. Een goed kattenvoer zal dus ook veel calorieën bevatten.

Wat vind je kat lekker en waar moet je op letten?

Koop verder kattenvoer dat zo min mogelijk koolhydraten bevat. Katten kunnen namelijk slecht koolhydraten verteren en ze hebben er ook weinig aan. Koolhydraten zijn vaak toegevoegd aan kattenvoer om het voer goedkoper te maken, maar je kat zal er niet beter van worden.

Als je kattenvoer koopt, let dan ook goed op de ingrediëntenlijst. Koop voer dat zo min mogelijk conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen bevat. Kattenvoer met veel toevoegingen is niet goed voor je kat en kan zelfs schadelijk zijn. Het is dus erg belangrijk om goed kattenvoer te kopen voor je kat. Koop voer met veel vlees, weinig koolhydraten en zonder toevoegingen. Zo zorg je ervoor dat je kat gezond blijft en genoeg energie heeft. Ben je benieuwd welke kattenvoer merken wij verkopen? Neem dan eens rustig een kijkje in onze webshop.

https://www.sweetpets.nl/

Gerelateerde artikelen

Met een snurkbeugel op maat is snurken verleden tijd

Koken voor een gezonde geest: hoe voeding je humeur kan beïnvloeden

Hoe kan NLP jou helpen om jezelf te verbeteren?