Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

wielen 101: Tips voor het kiezen van de juiste wielen voor uw toepassing

Wielen komen voor in allerlei soorten en maten, maar welke moet u nu gebruiken voor uw toepassing? Van zwenkwielen tot bokwielen en van kruiwagenwielen tot zwaarlastwielen, voor iedere klus is er wel een wiel. In deze blog zullen we de verschillende wielen bespreken en gaan we in op de toepassingen van deze wielen. 

 

Zwenkwielen

Deze wielen worden vaak gecombineerd gebruikt met bokwielen. Deze wielen kunnen 360 graden draaien, waardoor ze gemakkelijk te sturen zijn. Deze wielen worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk aan rolcontainers, horecakarren en bureaustoelen. Bij zwenkwielen is de optie om deze te kopen met een rem. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk vast gezet worden, zodat de kar of container niet gaat rollen.

 

Bokwielen 

Zoals hierboven al te lezen, worden bokwielen vaak gecombineerd met zwenkwielen. Bokwielen kunnen niet draaien, in tegenstelling tot zwenkwielen. Omdat ze niet kunnen draaien, zijn deze wielen zijn een stuk steviger dan zwenkwielen. Ook deze wielen zijn vaak te vinden onder rolcontainers en horecakarren. Ze zorgen hier voor extra stevigheid voor bij de zwenkwielen die dit niet doen.

 

Kruiwagenwielen

Kruiwagenwielen worden, zoals het woord al zegt, gebruikt voor kruiwagens. Dit is meestal een dik wiel dat makkelijk het gewicht van de kruiwagen met inhoud kan tillen. Een kruiwagen heeft meestal maar één wiel om hem zo bestuurbaar mogelijk te houden. Kruiwagenwielen kunnen ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Denk hierbij aan het maken van een zeepkist of een ander soort voertuig. 

 

Zwaarlastwielen

Als zwenkwielen en bokwielen tegen hoge gewichten kunnen, worden ze ook wel zwaarlastwielen genoemd. Deze zwaarlastwielen kunnen extra zware spullen dragen tot wel 3000kg per wiel. De verschillende zwaarlastwielen (bokwiel of zwenkwiel) kunnen gemakkelijk gecombineerd worden om extreem zware voorwerpen te voorzien van wielen. 

 

Zoals te lezen, zijn er allerlei verschillende wielen met verschillende toepassingen. Om een goede keuze te maken voor het soort wiel dat u zoekt, kunt u terecht bij verschillende bedrijven die wielen verkopen. Een bedrijf met een groot assortiment aan wielen is wielenoutlet. Ze verkopen alle bovenstaande wielen in allerlei soorten en maten. Elk soort wiel dat u nodig heeft om u project te laten slagen.

https://www.wielenoutlet.nl/zwenkwielen/

Gerelateerde artikelen

Optimaliseer je bedrijfsprestaties met Oqto Adviseurs

Een goedkope zorgverzekering, bestaat dat wel?

Waarom SEO cruciaal is bij het ontwikkelen van een digitale marketing strategie