Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Werkkostenregeling en betaald ouderschapsverlof, hoe regel je het als bedrijf?

Bij het steeds groter groeien van je bedrijf, groeit het personeelsbestand netjes mee. Het uitdijende personeelsbestand kan de nodige vragen oproepen binnen de administratieve zijde, aangezien er diverse wetten en regelingen gelden voor het personeel. Een ervaren HR interim medewerker, of HR adviesbureau kan uitkomst bieden en verduidelijk brengen binnen de wirwar van regelingen en hoe deze toe te passen. Maar een HR adviesbureau kan nog veel meer betekenen voor de organisatie. 

Functie van een HR adviesbureau

Een HR-adviesbureau kan een breed scala aan diensten aanbieden om bedrijven te ondersteunen bij hun personeelsadministratie. Van het verwerken van het salaris, tot het toepassen van wetgeving rond personeel. 

  1. Beleidsontwikkeling en -implementatie: Een HR-adviesbureau kan bedrijven helpen bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve HR-beleidslijnen en procedures. Dit omvat het opstellen van personeelshandboeken, het definiëren van arbeidsvoorwaarden en -regelingen, en het vaststellen van richtlijnen voor prestatiebeheer en disciplinaire maatregelen.

  2. Wetgeving: Het is belangrijk voor bedrijven om te voldoen aan de arbeidswetgeving en andere regelgeving met betrekking tot personeelszaken, waaronder de Werkkostenregeling en het betaald ouderschapsverlof.
    Een HR-adviesbureau kan helpen bij het bijhouden van veranderingen in de wetgeving en ervoor zorgen dat het bedrijf voldoet aan alle vereisten, zoals belastingen, sociale zekerheid en arbeidsrechtelijke voorschriften.

  3. Werving en selectie: Het vinden en aannemen van gekwalificeerde werknemers is een essentieel onderdeel van personeelsbeheer. Een HR-adviesbureau kan bedrijven ondersteunen bij het wervingsproces, van het opstellen van vacatures en het plaatsen van advertenties tot het screenen van cv’s, het uitvoeren van sollicitatiegesprekken en het doen van referentiecontroles.

  4. Training en ontwikkeling: Het investeren in de ontwikkeling van werknemers is belangrijk voor het behouden van talent en het verbeteren van de prestaties van het personeel. Een HR-adviesbureau kan bedrijven helpen bij het identificeren van trainingsbehoeften, het ontwikkelen van trainingsprogramma’s en het evalueren van trainingsresultaten.

  5. Compensatie en voordelen: Het opstellen van een competitief compensatie- en voordelenpakket is essentieel voor het aantrekken en behouden van gekwalificeerde werknemers. Een HR-adviesbureau kan bedrijven adviseren over het ontwerpen van beloningsstructuren, het beheren van salarisadministratie, en het aanbieden van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ziektekostenverzekeringen, pensioenen en andere voordelen.

  6. Performance management: Effectief performance management is belangrijk voor het stimuleren van werknemersprestaties en het bereiken van bedrijfsdoelstellingen. Een HR-adviesbureau kan bedrijven helpen bij het opzetten van prestatiebeoordelingssystemen, het vaststellen van doelen en verwachtingen, en het bieden van feedback en coaching aan werknemers.

Door gebruik te maken van de expertise en ervaring van een HR-adviesbureau kunnen bedrijven hun personeelsadministratie optimaliseren en zich concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl  alle wettelijke vereisten gewaarborgd blijven. 

 

https://www.sep-hr.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom kiezen voor Finistère als kampeerbestemming voor de hele familie

Feel good and look good

Wat is stucloper en hoe hoe gebruik je het