Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat zijn de 3 meest bekende rechtsgebieden?

Het recht, een allesomvattende titel voor een zeer uitgebreide materie die invloed heeft op alle aspecten van het leven, het samenleven en het samenwerken. Dankzij het recht weet iedere burger wat mag en wat niet mag, met daaraan gekoppeld de gevolgen van het niet naleven van wetten en regels. We gaan samen met jou even dieper in op de 3 meest bekende rechtsgebieden. Kom je hiermee in aanraking, dan kan je steeds beroep doen op ons advocatenkantoor in Veldhoven voor advies en bijstand in alle eerlijkheid en vertrouwen.

Het personen- en familierecht

Zonder enige twijfel is dit het rechtsgebied waar vrijwel iedereen vroeg of laat in het leven mee te maken krijgt. Het is de tak van het recht die zich bezighoudt met alle zaken die binnen de familiale sfeer kaderen. Scheidingen, adopties, huwelijkse voorwaarden, zorgregelingen en alimentatie zijn alvast enkele onderwerpen waarvoor het personen- en familierecht bevoegd is.

Het erfrecht

Als iemand komt te overlijden, treedt het erfrecht in voege. In het geval een overledene niet voor zijn dood een testament heeft opgemaakt om begunstigden aan te duiden, zal de nalatenschap volgens het wettelijke erfrecht verdeeld worden. De erfgenamen worden in dit wettelijke stelsel aangeduid naargelang de bloedverwantschap met de overledene en zullen ook in die rangorde erfbelasting betalen. Het staat iedere erfgenaam vrij om de nalatenschap te aanvaarden of te verwerpen. Een advocatenkantoor helpt erfgenamen graag bij het maken van die keuze en het afhandelen van de procedure.

Het strafrecht

De kans dat je ooit met het strafrecht te maken krijgt, is vrij groot. Het zijn namelijk niet alleen de zware misdrijven zoals moord en doodslag die hieronder vallen, maar bijvoorbeeld ook door het rode licht rijden of wildplassen. Deze laatste noemen we dan de overtredingen en hoewel deze vrij onschuldig klinken, hangt hier wel een boete of een dagvaarding voor de rechtbank aan vast. Jouw advocaat helpt je graag verder met gespecialiseerd advies en bijstand voor jouw verdediging hierin. Een advocatenkantoor werkt met echte specialisten per rechtsgebied waardoor jij steeds zeker bent van de best mogelijke bijstand en verdediging. Voor onze cliënten en hun dossier gaan wij tot het uiterste van onze mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de laatste trends in cryptocurrency met Cryptocurrencylivekoers.nl

Waarom is verpakking op maat zo belangrijk?

Waarom e-mailmarketing essentieel is voor uw zakelijke klantrelatie