Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat kan relatieadvies voor je relatie betekenen?

Je relatie dat is iets van jullie samen. Maar wat als jullie relatie niet meer zo soepel verloopt? Misschien zijn er dingen binnen je relatie waar je je steeds weer aan stoort? Waarom lukt het niet om er samen een positieve draai aan te geven? Blijf er niet te lang mee rondlopen, maar onderneem actie door bijvoorbeeld relatieadvies te vragen. Daarmee bedoelen we niet het goedbedoelde advies van vrienden of vriendinnen, maar relatieadvies van een professional. Wat kan relatieadvies voor je relatie betekenen? Samen met Sameninrelatietherapie.nl vertellen we je er hier meer over.

 

Wat relatieadvies niet is! 

Om er meteen voor te zorgen dat er hier geen misvattingen ontstaan, vertellen we je direct wat relatieadvies niet is. Het betekent niet dat iemand jullie even komt vertellen wat je wel en niet moet doen. Er bestaan geen toverformules of standaardadviezen voor het ‘fixen’ van een relatie. Elk individu is anders en logischerwijs is daarom ook elke relatie anders. Wat voor het ene koppel perfect werkt, hoeft voor een ander koppel helemaal niet te werken. Daarvoor is het noodzakelijk dat de relatietherapeut inzicht heeft in de communicatie en dynamiek binnen jullie relatie. 

Relatieadvies waar je op kunt bouwen

Voordat je relatieadvies kunt krijgen waar je echt wat aan hebt, moet de therapeut jullie situatie goed analyseren. Er wordt gesproken over de problemen waar jullie tegenaan lopen. Hoe reageren jullie op elkaar? Hoe steekt de ander in elkaar (persoonlijkheid)? Welke gevolgen heeft dit voor de communicatie en de omgang met elkaar? Zijn er externe factoren die jullie relatie beïnvloeden? Het relatieadvies zal nooit bestaan uit een set van regels, die jullie blindelings moeten opvolgen, maar eerder uit handreikingen die jullie helpen om samen op een positieve manier te werken aan jullie relatie. Dat is precies wat relatieadvies voor jullie kan betekenen! 

 

Bij wie klop je aan voor relatieadvies?

Ben je op zoek naar relatieadvies? Ga dan niet zomaar in op het eerste het beste relatieadvies, dat je online kunt vinden. Op internet kom je veel aanbiedingen tegen van ‘experts’. Zijn dit wel opgeleide professionals, die weten waar ze het over hebben? Het is niet gemakkelijk om het kaf van het koren te scheiden. Daarom hebben wij dat alvast voor jou gedaan. We selecteerden door heel het land de beste therapeuten. Belangrijk om te weten, is dat het hierbij enkel gaat om gekwalificeerde relatietherapeuten, die aangesloten zijn bij erkende brancheorganisaties. 

 

Relatieadvies van een therapeut die je vertrouwt

Het is niet alleen belangrijk dat je een erkend relatietherapeut kiest, maar het moet tegelijkertijd ook iemand zijn waar jullie je prettig bij voelen. Praten over je relatie, je emoties, wat je mist in je relatie en waar je je aan stoort, zijn gevoelige onderwerpen. Om het gesprek op gang te brengen, moet je je vrij voelen om hierover te praten. Als je de therapeut niet vertrouwt of als er geen klik is, zal dit het relatieadvies niet ten goede komen. Daarentegen, kan relatieadvies van een therapeut die je aanspreekt een wereld van verschil maken voor jullie relatie. Hoe weet je welke relatietherapeut geschikt is voor jullie?

 

Gerelateerde artikelen

Waarom je Google Shopping moet gaan gebruiken

Tips voor het effectief leren van de Duitse taal

Waarom ieder bedrijf SEO moet gebruiken