Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een term die je wellicht wel eens hebt horen vallen. Je hebt misschien wel een vaag idee qua ‘wat is linkbuilding?’, maar echt goed uitleggen kun je het niet. Lees dan verder en je weet precies hoe linkbuilding werkt. Linkbuilding is een Engels woord en als je er goed naar gaat kijken zie je dat het letterlijk linkopbouw betekent. Als je aan linkopbouw doet, maak je een link vanaf een externe webpagina naar een andere bepaalde website. Zo zorg je voor hogere waarderingen door zoekmachines zoals Google op trefwoorden die voor deze webpagina relevant zijn.

De definitie van linkbuilding
Wat is linkbuilding? Laten we het eens op een andere manier uitleggen. Stel je hebt een eigen website. Dan wil je graag dat mensen jouw site bezoeken. Dit kan door een link aan te brengen op een andere internetpagina. Hier kunnen bezoekers dan op klikken om vervolgens naar jouw pagina gestuurd te worden. Zo krijg je dus meer bezoekers. Een tweede voordeel van linkbuilding is dat Google je waardeert aan de hand van de hoeveelheid links die er zijn naar jouw website. Je moet een link van een externe website richting jouw website, ook wel backlinks genoemd, zien als een stem. Hoe meer stemmen je hebt, hoe beter je te vinden bent.

Wat zorgt ervoor dat een link een hoge kwaliteit heeft?
Zoals we al zagen gaat het bij linkbuilding ofwel het verzamelen van meerdere externe links om het aantal links dat gemaakt wordt. Ook moet de koppeling relevant zijn voor het onderwerp van de beoogde website. Als je site bijzondere, unieke en waardevolle informatie bevat, zal er eerder naar jouw site gelinkt worden. Verder heeft een link van populaire sites meer waarde dan die van een minder gewilde website. Ook is de tekst van de zogenaamde ‘anchortekst’ belangrijk.

Welke rol speelt een anchortekst in linkbuilding?
Ten eerste: wat is een anchortekst? De anchortekst is het anker van de link. Oftewel, de anchortekst is het woord of zijn de woorden die blauw gedrukt zijn. Op deze woorden klik je om bij jouw website uit te komen. Via een anchortekst geef je aan waar de link naar verwijst. Zo weet je al iets over het onderwerp waar de site over zal gaan. Dit is handig voor bezoekers, maar ook voor zoekmachines.

Zo wordt je website beter gevonden
Je kan binnen je eigen website linken naar jouw eigen website, maar je kunt ook extern linken. Hoe wordt je beter gevonden op Google? Ten eerste: je kunt links ruilen met andere sites. Pas wel op dat het niet te veel op gaat vallen. Het schrijven van blogs en artikelen helpt om aandacht te trekken. Deel deze op sociale media. Ten derde: vraag aan leveranciers, partners en klanten of ze naar jouw website willen linken. Zo krijgt jouw bedrijf alom grotere bekendheid. Ten slotte, meld je aan op meerdere soorten pagina’s. Denk dan aan overzichtspagina’s en startpagina’s. Op deze manier wordt jouw website sneller gevonden en beter gerankt door Google!

Meer weten over linkbuilding en SEO? Ga naar Increasy.nl

 

 

Gerelateerde artikelen

Administratie bijhouden als verloskundige: Heb je een boekhouder nodig?

4 quick wins voor het opzetten van uw Fortigate firewall

Draagarmstelling in het magazijn