Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom zijn etiketten waardevol voor uw bedrijf?

Wanneer u een eigen bedrijf heeft en u producten naar uw klanten wenst te sturen, dan is het belangrijk dat u gebruikmaakt van goede etiketten. Deze etiketten brengen enkele belangrijke voordelen met zich mee: 

  • goede en professionele uitstraling
  • vereiste informatie op uw producten
  • gemakkelijke en goede verzending
  • vergemakkelijking van het retourproces

Door goede etiketten te gebruiken en er zorg voor te dragen dat de productinformatie erop klopt, zorgt u ervoor dat uw logistieke processen goed verlopen. Voor welke verzendlabels kunt u het beste kiezen? En welke informatie dient u erop te vermelden?

De uitstraling en vereiste gegevens

Wanneer u zelf uw producten in de winkel koopt, dan ziet u dat alle producten zijn voorzien van een etiket. Op het etiket staat relevante informatie vermeld, zoals de ingrediënten van het product, de inhoud en de gebruiksaanwijzing. Dit zijn gegevens die minimaal op het etiket vermeld dienen te worden. Uw klanten zouden graag willen weten wat voor producten ze bij u kopen en willen hier de nodige informatie over lezen. Daarom is het aan te raden om het etiket te voorzien van de volledige productinformatie, zodat uw klanten niet met vragen over uw producten achterblijven. Daarnaast geven etiketten ook een professionele uitstraling aan uw producten. Een verpakking is zelden compleet zonder een prachtig etiket erop. Voorzie uw etiketten bijvoorbeeld ook van een logo, zodat uw producten nog beter presenteerbaar zijn.

De verzending van producten

Voor het verzenden van pakketten is het nodig dat deze worden voorzien van professionele verzendetiketten. Om een verzending van een pakket goed te laten verlopen, is het belangrijk dat u aan een aantal zaken denkt:

  • duidelijke verzendetiketten
  • informatie over de afzender en ontvanger
  • retourinformatie

Een pakket zal alleen goed bij uw klanten aankomen wanneer u het voorziet van een verzendlabel met duidelijke informatie erop. Zo dient u altijd de informatie over de afzender en de ontvanger te noteren en dient u er ook retourinformatie op te vermelden. Gebruik altijd een speciale labelprinter, zodat de etiketten duidelijk bedrukt worden. Gebruik ook zeker geen sierlijke letters of een onduidelijk lettertype, omdat er dan problemen kunnen ontstaan bij het inscannen van de labels. Door retourinformatie op de labels te verwerken, is het voor uw klanten gemakkelijker om de pakketten te retourneren wanneer dit nodig is. Door duidelijke verzendinformatie op de etiketten te vermelden, zorgt u ervoor dat het logistieke proces sneller en professioneler verloopt.

Professionele labels kopen

U kunt uw labels bij verschillende, erkende bedrijven kopen. Het is altijd aan te raden om op zoek te gaan naar professionele labels, zoals bijvoorbeeld Zebra labels. Zebra labels zijn op maat gemaakt en daarnaast kunnen deze labels makkelijk worden bedrukt. De inkt zal tijdens de verzending goed te lezen blijven op de labels en daarnaast raken de labels niet snel beschadigd. U kunt uit verschillende labels kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor labels die geschikt zijn voor enveloppen, maar ook labels die wat groter zijn en wat meer geschikt zijn voor het verzenden van grote pakketten. 

Neem de tijd om goede labels te maken voor uw bedrijf. Labels zijn namelijk waardevol voor uw bedrijf. Uw logistieke processen zullen niet alleen beter verlopen met goede labels, maar ook maakt u er betere reclame mee voor uw bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Stucadoorsbedrijf de Vries – Stukadoor Leiden & Stukadoor Den Haag

Goed onderwijs geleverd met behulp van exact financials

De beste crypto apps van nu