Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom je Google Shopping moet gaan gebruiken

Google Shopping is een uiterst krachtig marketing middel dat je kunt gebruiken om je bedrijf te stimuleren. Jammer genoeg gebruiken een groot aantal bedrijven dit kanaal niet en/of slagen er niet in er het beste uit te halen. Dit Online Marketing Bureau Amsterdam kan hierbij helpen.

Google Shopping is een van de diensten die Google aanbiedt om online producten te zoeken. Het doorzoekt verschillende winkels naar het gezochte product en vergelijkt de resultaten, en dus ook de prijzen.  Hier bespreken we hoe je de juiste trefwoorden kunt kiezen, je product listings kunt onderscheiden met afbeeldingen van goede kwaliteit en inkomende links, de details goed kunt plaatsen, en nog een paar handige tips voor online verkopen.

Google shopping is een essentieel onderdeel van de online marketing. Het helpt om relevant verkeer naar je site te leiden door relevante producten te tonen. Dit maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om op de site te navigeren en helpt echt om zijn zoekopdracht te verfijnen.

Google Shopping ads is een door Google aangeboden reclamedienst. Adverteerders kunnen hun eigen productgegevens in deze reclame-dienst laden, waardoor hun producten op verschillende pagina’s met zoekresultaten van Google en direct op de Google shopping pagina verschijnen. Met de door de adverteerder geleverde gegevensfeed kan Google een reeks afbeeldingen en links naar verschillende verkopers van het product tonen, die op hun beurt deze gegevens zelf verstrekken. Wanneer een gebruiker op een van deze verkopers links klikt, wordt hij naar de website van die verkoper gebracht om prijzen en meer informatie over het product te zien, samen met andere verwante producten.

Google Shopping is een prijsvergelijkingsdienst van Google voor online winkelen. Als je een zoekterm in Google intikt, bijvoorbeeld ijs, dan zie je op de zoekresultaten pagina bepaalde producten met een foto en wat informatie erover. Klik je op een product op de overzichtspagina, dan kom je op de detailpagina van dit artikel. Deze pagina’s bevatten meer informatie over het product, zoals de merken die het maken en waar je het kunt kopen.

Google Shopping is een onderdeel van Google Adwords en is een heel krachtig hulpmiddel waarmee je klanten, potentiële klanten, en zelfs toekomstige consumenten van je producten of diensten kunt bereiken. Maar Adwords aan een website toevoegen kan duur en tijdrovend zijn. Iemand vinden die dit voor je kan doen kan moeilijk zijn. Ik hou van de gedachte dat ik geld kan besparen en de tijd die ik aan mijn digitale marketing besteed kan beperken door uitbesteding, want dat bespaart me veel tijd.

Het is heel belangrijk dat je een gevoel hebt voor PPC en wat er nodig is om een succesvolle campagne te voeren. Wellicht denk ja Google adwords uitbesteden, dat wil ik wel? Voor sommige mensen klink het als een steeds terugkerende geldput. Maar de werkelijkheid is anders, in feite zijn er veel voordelen aan het uitbesteden van Google adwords.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – Linkbuilding prijzen?

Gerelateerde artikelen

Deze opleidingen bieden een goed toekomstperspectief

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Onmisbare labels in een magazijn: hulpmiddelen voor efficiƫntie en orde