Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Schuimrubber kopen kan ook online

Schuimrubber kopen hoeft niet alleen maar in een winkel, maar kan ook gewoon online. Echter is het dan natuurlijk wel handig voor schuimrubber kopen om te weten wat je nodig moet hebben en waar je op moet letten bij de aanschaf. Bij schuimrubber kopen heb je de keus uit allerlei verschillend soorten schuimrubber. Denk aan koudschuim of polyether met beide hun eigen eigenschappen en geschikt voor bepaalde doeleinden. Soms is koudschuim een betere optie en soms is dat polyether. Alleen hoe weet je dat?

In deze blog vertellen we je graag de belangrijkste informatie over schuimrubber en waar je op moet letten bij schuimrubber kopen.

Verschil polyether en koudschuim

We verteleden net al dat je van schuimrubber verschillende soorten hebt. De twee meest gekochte en bekendste zijn koudschuim en polyether. Alleen wat is het verschil tussen die twee? Ondanks dat het beide schuimrubber is zijn het twee verschillende materialen voor bepaalde doeleinden. Zowel polyether als koudschuim kunnen voor elke toepassing in de meubelindustrie worden gebruikt. De keuze zal vooral gebaseerd worden op de levensduur van een zitmeubel of matras. Het grote verschil is dat polyether ten opzichte van koudschuim een stuk minder veerkrachtig is. Het ventileert minder goed en er zal sneller een kuilvorming ontstaan. Polyether heeft de eigenschap sneller in zitcomfort af te nemen. Daarom wordt dit materiaal vooral gebruikt bij de opvulling van kussens.

Koudschuim heeft een open en onregelmatige celstructuur waardoor het materiaal, beter ventileert, veerkrachtiger is en vooral veel langer mee gaat. Je vindt het materiaal daarom ook vaak terug als vulling in een matras. Koudschuim zal over een langere periode veel veerkrachtiger blijven, waardoor je over een langere tijd een veel beter zitcomfort ervaart. Dat zijn de belangrijkste verschillen tussen de 2 materialen. Het is daarbij dus belangrijk om zelf te kijken welk materiaal er voor jou het meest geschikt is met betrekking tot het product waar je het voor wilt gebruiken.

Andere soorten schuimsoorten

Naast koudschuim en polyether is er ook nog traagschuim en polypress. We willen je die informatie natuurlijk niet ontnemen en leggen daarom ook graag uit wat dit voor type schuim is en wat je er mee kunt. Traagschuim wordt ook wel NASA-schuim, geheugenschuim of visco-elastisch schuim genoemd. Kenmerken aan traagschuim is dat het reageert op druk en warmte. Is het warm? Dan wordt het materiaal zachter. Bij druk voegt het zich zich goed naar het lichaam. Op die manier wordt het gewicht beter verdeeld. Traagschuim kun je dus ook gebruiken als matrasvulling. Traagschuim matrassen worden namelijk vaak gebruikt ter voorkoming van decubitus, oftewel doorliggen.

Polypress is gemaakt van samengeperste schuimvlokken. Het materiaal wordt gebruikt om een trilling of zware belasting op te vangen. Het soortelijk gewicht bepaalt de eigenschappen en toepassingen van het product. Dit materiaal is niet geschikt voor een matras of kussenvulling.

Schuimrubber kopen kan online

Als je weet welk schuimrubber je nodig hebt kun je dus gericht gaan zoeken. Online zijn er namelijk ook veel mogelijkheden wat betreft het op maat laten maken van het schuimrubber. Zo betaal je nooit teveel en heb je altijd een juiste hoeveelheid. Ga eens op onderzoek uit naar de verschillende mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Dit moet je weten over animatievideo’s

Administratie bijhouden als verloskundige: Heb je een boekhouder nodig?

Diverse etiketten bestellen