Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Met een fender gemonteerd aan je boot voorkom je schade!

Voorkom schade aan een vaartuig of de afmeerconstructie door de kinetische energie van de fenders te helpen absorberen. Het wordt beschermd door de fenders van de romp wanneer het de sluizen en ligplaatsen binnengaat, en wanneer het is afgemeerd op hun laad- en losposities. Voor kleine schepen kunnen passagiers deze tussen het schip en de pier plaatsen. Maar waarom zijn fenders zo belangrijk? Dat lees je in deze blog!

Het voorkomen van schade aan je boot of andere objecten
Fenders fungeren als buffer (lucht) tussen boten, oevers en andere schepen. Deze lucht is erg handig om krassen en andere beschadigingen aan de zijkanten van de boot te voorkomen. We kunnen gemakkelijk zeggen dat ze essentieel zijn op veel boten. Indien correct geïnstalleerd, kunnen fenders effectief kinetische energie absorberen terwijl de boot over het water beweegt om schade aan schepen en objecten boven of onder het wateroppervlak tot een minimum te beperken.

Fenders in verschillende soorten en maten
Er zijn verschillende soorten fenders. Vaak zit het verschil in de vorm en de toepassing. De meest herkenbare vormen zijn cilindrische en bolvormige fenders. Er zijn echter veel andere vormen, zoals boogbeschermers en kastsleutelgaten. Maar er zijn ook veel andere vormen, zoals de modellen die de boeg of het kluisgat beschermen. Welk soort fender jij nodig bent hang af van het type boot dat je bezit. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten fenders. Zo heb je keuze uit cilindrische fenders, bolfenders, ringfenders, opstap fenders, stootwil fenders, boegfenders en platte fenders. Voor elk soort boot is er genoeg keuze zodat jij je boot goed kunt beschermen tegen krassen of andere schade.

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem.

https://www.boottotaal.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat is SEO

De kosten van printen per pagina

Zo behaal jij je theoriecertificaat in 1 dag