Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Je eigen onderneming starten, zo doe je het

Je wilt een eigen onderneming gaan starten, maar je weet niet waar je precies moet beginnen. Veel mensen dromen ervan om een eigen onderneming te beginnen, maar starten hier niet mee omdat ze niet precies weten wat er allemaal bij komt kijken. In deze blog leggen we uit wat je precies nodig hebt om een eigen onderneming te starten. 

Apparatuur 

Allereerst is het belangrijk om een goede computer tot je beschikking te hebben. Een HP laptop is volgens veel ondernemers hier de beste keus in. HP is een gevestigde naam met een breed assortiment aan laptops. HP is met veel van hun producten ruim vertegenwoordigd in het bedrijfsleven. 

Financieel haalbaar?

In de meeste gevallen moet er een startbudget aanwezig zijn bij aanvang van het starten van een onderneming. Hierbij is het uiterst belangrijk dat je weet waar je aan begint.  Bekijk daarom goed wat je op dit moment kwijt bent aan als je maandelijkse kosten. Wanneer je alles zo duidelijk mogelijk in kaart brengt, kun je makkelijk zien waar je op kunt bezuinigen. 

 

 1. Breng je kosten in kaart

 2. Wat heb je minimaal nodig

 3. Kijk vooruit

 4. Vergeet de inkomstenbelasting niet

 5. Bereken je pensioen

 6. Reserveer je pensioen

De KVK inschrijving

Wanneer je alle kosten in kaart hebt gebracht en een mooi en duidelijk plan hebt samengesteld is het zaak om naar de Kamer van Koophandel te gaan. Hier wordt je bedrijf opgenomen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. In dit register staan alle Nederlandse rechtspersonen en ondernemingen. Dit is een verplichte registratie voor iedereen die in Nederland een bedrijf start. Regel je inschrijving binnen 1 week nadat je gestart bent, eerder is ook mogelijk.

Naam en rechtsvorm 

Voor de Kamer van Koophandel heb je een bedrijfsnaam nodig. Een goede bedrijfsnaam blijft hangen, is herkenbaar en maar in één oogopslag duidelijk wat je te bieden hebt. Vervolgens is het belangrijk voordat je jouw eigen bedrijf start welke juridische vorm je het geeft.

 

Rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid

 • Besloten vennootschap

 • Naamloze vennootschap

 

Rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid

 • Eenmanszaak

 • Vennootschap onder firma

 • Commanditaire vennootschap

 

De meeste starters kiezen voor een eenmanszaak. Wanneer je alleen begint dan is een eenmanszaak of een besloten vennootschap vaak de beste optie. Bij een eenmanszaak ben je met je privévermogen aansprakelijk voor eventuele schulden van je bedrijf. Schuldeisers hebben dan de mogelijkheid om beslag te leggen op jou privébezittingen en die van je partner. Bij een rechtspersoon zoals een besloten vennootschap ben je alleen in uitzonderlijke gevallen privé aansprakelijk voor de schulden van je bedrijf.

Bekijk dus goed of je aansprakelijk wilt zijn of niet. Elk bedrijfsvorm heeft zijn voordelen en zijn nadelen. 

 

Gerelateerde artikelen

Medifactor: De Sleutel tot het Succesvol Creƫren van Websites voor Fysiopraktijken

Een koffiebar huren met een echte barista!

Elastische Veters: Gemak en Mode Gecombineerd