Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

GVA aanvragen: hoe pak je dit het beste aan?

 

Gedragsverklaring aanbesteden, dat is waar dat de afkorting GVA voor staat. Het gaat dan echt over een verklaring over het gedrag bij (Europese) overheidsopdrachten. Een GVA aanvragen kan worden gedaan door een aanbestedende dienst, dit kunnen ze dan doen bij diverse partijen welke een offerte in willen dienen. Soms is het fijn om hier wat hulp voor te krijgen en dat kan gelukkig ook, want er bestaan instanties die je daarbij kunnen helpen. 

 

Werkwijze GVA aanvragen

Een GVA aanvragen is iets wat rechtstreeks gedaan moet worden bij de dienst Justis. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het screenen van aanvragers. Maar ook hebben zij de verantwoording voor het verstrekken van een GVA. Een GVA is geldig voor een periode van twee jaar. Het is geen verplichting om een GVA aan te vragen, het wordt daarom ook vaak vergeten, maar het is wel aan te raden om het te doen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer dat jij een interessante aanbesteding hebt gezien. Het is dan zeker verstandig om hier snel werk van te maken, want er geldt nog een verwerkingstijd van ongeveer vier weken nadat zij je aanvragen hebben gehad (voor een natuurlijk persoon). Als je juist voor een bedrijf een GVA aan gaat vragen (voor een rechtspersoon = bedrijf), dan geldt hierbij nog een verwerkingstijd van acht weken. Soms kan de termijn van verwerking nog verdubbeld worden, dit is vaak zo als er justitiële gegevens opgevraagd moeten worden voor het onderzoek.  

 

Kosten GVA

Het aanvragen van een GVA is niet gratis, dit kost je namelijk 75 euro. Maar toch is het nog beter om er meerdere aan te vragen, want dan kun jij deze gedurende een periode van twee jaar vaker gebruiken als je je gaat inschrijven op overheidsopdrachten. Doe het dan wel in één keer, want je betaalt dan voor ieder exemplaar wat je extra wil maar één euro extra. Bereken hoeveel dat jij er ongeveer nodig denkt te hebben en dan kun je alles in één keer aanvragen. Als je het later opnieuw aan moet vragen, dan kost het je weer een aantal weken (verwerkingstijd) en dan betaal je ook het volledige bedrag weer opnieuw. 

 

Tip: Houseoftenders.nl

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Mag je een graafmachine gebruiken zonder certificaat?

Wat is SEO

De voordelen van een reclamebureau in Nijmegen