Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer?

Deventer staat bekend om het grote aantal internationale bedrijven. Het is geen geheim dat de moderne werkplek een wereldwijde werkplek is. Mensen en bedrijven werken steeds vaker over de grenzen heen, in verschillende tijdzones en met mensen van over de hele wereld. Als gevolg daarvan kan het moeilijk zijn om gedrags- en professionele normen te handhaven wanneer we te maken hebben met mensen uit zoveel verschillende culturen. Maar dat betekent niet dat we zomaar moeten opgeven en grensoverschrijdend gedrag op de werkplek moeten accepteren. Integendeel, we moeten er bij elke stap tegen vechten. Het gaat tenslotte om onze arbeidsrechten. Hier zijn drie manieren waarop u kunt helpen een einde te maken aan grensoverschrijdend gedrag op uw werkplek:

 

1. Spreek ertegen.

 

Als je iemand zich ziet gedragen op een manier die respectloos, beledigend of gewoonweg onaanvaardbaar is, wees dan niet bang om je mond open te doen. Laat hen weten dat hun gedrag niet welkom is en niet wordt getolereerd. Dit is vooral belangrijk als je in een gezaghebbende positie zit. Door het goede voorbeeld te geven, kunt u helpen een werkcultuur te creëren waarin grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd.

 

2. Meld het aan uw HR-afdeling.

 

Als u vindt dat iemand zich gedraagt op een manier die in strijd is met de gedragscode van uw bedrijf, aarzel dan niet om dit te melden aan uw HR-afdeling. Zij kunnen de zaak onderzoeken en passende maatregelen nemen. Dit is belangrijk om een gezonde en productieve werkomgeving te behouden.

 

3. Kom op voor uzelf en anderen.

 

Als u het slachtoffer bent van grensoverschrijdend gedrag, is het belangrijk om voor uzelf op te komen en duidelijk te maken dat dit gedrag niet aanvaardbaar is. Dit kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk te onthouden dat je het recht hebt om op het werk met respect te worden behandeld. Als je ziet dat iemand anders respectloos wordt behandeld, wees dan niet bang om ook namens hem of haar op te komen. Wij hebben allemaal de verantwoordelijkheid om een werkplek te creëren waar iedereen zich veilig en gerespecteerd kan voelen.

 

Dit zijn slechts enkele manieren waarop u kunt helpen een einde te maken aan grensoverschrijdend gedrag op uw werkplek. Vergeet niet dat onze arbeidsrechten op het spel staan. Dus laten we allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een veilige en respectvolle werkomgeving

Gerelateerde artikelen

Wat is purchase to pay en waarom wil je dit automatiseren

Waarom zou ik een professionele webshop laten maken?

Waarom je moet kunnen vertrouwen op je algemene voorwaarden