Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

De veranderende rol van HRM

De afgelopen tijd is de rol van HRM al een stuk veranderd en dit zal de komende tijd alleen maar meer worden. Waar HR eerst vooral een ondersteunende rol had binnen een bedrijf of organisatie, zal de taak in de toekomst waarschijnlijk een stuk strategischer worden. Hoe komt het precies dat de rol van HRM zo aan het veranderen is? En wat houdt de toekomstige rol van een HR manager precies in?

Deze ontwikkelingen zorgen voor een verandering

Bedrijven en organisaties krijgen steeds vaker te maken met nieuwe ontwikkelingen. Een veranderende arbeidsmarkt, een hogere efficiënte willen behalen en fusies zorgen ervoor dat een bedrijf zich snel moet kunnen aanpassen. Hierdoor moet een bedrijf sneller met veranderingen kunnen omgaan en hebben ze mensen nodig die hier goed op kunnen inspelen.

Daarnaast is automatisering een groot begrip geworden. Een groot deel van de HR processen, zoals de administratieve taken, worden steeds vaker uitbesteed. Medewerkers kunnen nu zelf bijvoorbeeld hun vakantiedagen aanvragen, zich ziek melden, de verlofregistratie doen en declaraties invoegen. Hierdoor hoeft een HR manager deze taken niet meer zelf uit te voeren, waardoor deze meer tijd heeft voor andere taken: een meer strategische rol.

De nieuwe rol van het HRM: strategie als kernbegrip

De rol van een HR manager gaat hierdoor dus veranderen. In plaats van een uitvoerende en ondersteunende taak zal dit steeds vaker een adviserende taak worden. Kernbegrippen en thema’s als performance management en strategische personeelsplanning zijn hierbij erg belangrijk. Hiervoor zijn competenties als een organiserend en analytisch vermogen benodigd. De nieuwe functie van de HR manager moet kunnen bijdragen aan het succes van een bedrijf door strategisch HR advies te geven. HR data moet worden geanalyseerd, waaruit nieuwe doelstellingen gemaakt kunnen worden. Deze analyses kunnen gedaan worden met behulp van de juiste HRM software.

Gebruik maken van HRM software

Om strategisch personeelsadvies te kunnen geven, is het handig om geholpen te worden door passende HRM Software. Met deze software worden de administratieve taken geautomatiseerd en krijg je meer inzicht met tientallen dashboards. Ben je benieuwd geworden naar deze software voor de veranderende HRM rol? Lees hier meer!

https://www.inholland.nl/

Gerelateerde artikelen

Redenen voor het kopen van een vakantiehuis aan de Costa Blanca

Dit zijn de top 5 meest populaire tiktokkers

Waarom ieder bedrijf SEO moet gebruiken