Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

5 Redenen om een ergonomische bureaustoel te nemen

 

Veel mensen werken nog steeds hele of halve dagen achter een bureau. Tegenwoordig wordt thuiswerken gestimuleerd, maar ook op kantoor zijn er nog veel bureaustoelen die dagelijks bezet zijn met werknemers. Het risico van een verkeerde houding op een stoel voor een langere periode is dat je rug- en nekklachten krijgt. Ergonomische bureaustoelen zorgen voor een betere houding en voorkomen op die manier lichamelijke klachten door een verkeerde houding. 

Een goede lichaamshouding

Het gebruik van een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je een goede lichaamshouding aanneemt. Een goede houding zorgt voor je spieren, je botten en gewrichten in zijn totaliteit. Zorg voor een goede houding dat je hoofd rechtop je romp staat, je schouders in één lijn staan met je romp, je heupen in lijn staan met je voeten en schouders en je enkels recht op de vloer staan. Deze combinatie wordt gezien als een goede lichaamshouding die je algehele lijf zo min mogelijk belast. 

Zorgt voor comfort

Een traditionele bureaustoel zit nu eenmaal minder lekker dan een ergonomische bureaustoel. Ergonomische bureaustoelen zijn namelijk vaak lekker zacht met kussens bekleed en passen beter bij je lichaamsvorm. Dit zorgt ervoor dat ze lekkerder zitten op het gebied van comfort en je het ook makkelijk volhoudt op zo’n stoel.

Het risico op rugpijn wordt minder

De ergonomische bureaustoelen hebben altijd een rugleuning die zorgt dat je rug ondersteunt wordt tijdens je zit periode. Je moet je rug hier dus ook echt tegenaan plaatsen. Geef geen onnodige druk van je rug op de rugleuning, want daarmee span je onnodig spieren aan. Zorg dat de leuning echt ondersteuning geeft. Doordat je ondersteuning in je rug krijgt kunnen de spieren meer ontspannen en verkrampen ze minder. Dit zorgt dat je risico op rugpijn verminderd. 

Het risico op nekpijn wordt minder

Ook je nek wordt voorzien bij een ergonomische bureaustoel, namelijk met een neksteun. Als je continue je nek moet dragen in één houding kan dit klachten opleveren. Doordat ergonomische bureaustoelen een steun hebben, kunnen ze je nek ondersteunen en kun je ook die spieren beter ontspannen. Zeker voor mensen die vaak op de stoel zitten en telefoneren is dit een geweldig voordeel.

Verminder de druk op je heupen

Als je bijvoorbeeld je eetkamerstoel gebruikt voor langere tijd, dan zal je merken dat je zelfs last kunt krijgen van je heupen. Dit komt doordat de ondergrond harder is en niet afgesteld is op je lichaam. Hierdoor komt er vrij veel druk op je heupen en dit kan na een lange periode van zitten klachten geven. Een ergonomische bureaustoel is diep genoeg en heeft kussens om je heupen te ondersteunen en te ontlasten. Nog steeds is het aan te raden voor je heupen om regelmatig in beweging te komen, maar de druk op je heupen tijdens het zitten is wel minder dan op andere type stoelen.

Eigenlijk hebben ergonomische bureaustoelen alleen maar voordelen. Het enige nadeel is dat ze er niet altijd modern uit zien en binnen je interieur passen, maar door de vele keuzemogelijkheden is dat zelfs verleden tijd. 

 

Gerelateerde artikelen

Goed onderwijs geleverd met behulp van exact financials

Materialen voor iedere klus

De meest populaire Aed’s